Unicef Persservice

UNICEF STUURT NOODHULPGOEDEREN NAAR PAKISTAN

2 juli 2007, Islamabad - Unicef stuurt noodhulpgoederen naar de provincie Baluchistan, in het zuidwesten van Pakistan. Deze regio is getroffen door overstromingen. In 14 van de 29 districten in de provincie zijn 250.000 mensen dakloos geworden. In totaal lijden ruim een miljoen mensen onder de gevolgen van de ramp.

Door de overstromingen, veroorzaakt door cycloon Yemyin, staan dorpen onder water en zijn wegen en bruggen beschadigd geraakt. Hierdoor is het getroffen gebied moeilijk toegankelijk. Unicef heeft aan de regering van Baluchistan onder meer waterzuiveringsmiddelen, zeep, tenten, dekens, jerrycans, medicijnen en 50 ton Unimix - een zeer voedzame pap voor vrouwen en kinderen - verstrekt. Unicef heeft al eerder twee emergency health kits naar de zwaarst getroffen districten gestuurd. In elke kit zitten medische voorraden waarmee 20.000 mensen drie maanden kunnen doen.

Ondanks de overstromingen starten Unicef en haar partners vandaag in Baluchistan een al eerder geplande inentingscampagne tegen mazelen. Tot en met 18 juli zullen hier 1,5 miljoen kinderen tussen de 9 maanden en 13 jaar een prik tegen de ziekte krijgen. De vaccinatiecampagne loopt tot en met maart 2008. Tegen die tijd moeten 63 miljoen Pakistaanse kinderen onder de 13 jaar zijn ingeënt.


* * * *