Persberichten maandag

's-Hertogenbosch, 02-07-2007

Bekende inbreker aangehouden

Drunen De politie heeft zondagmiddag op de Mariendonkstraat in Elshout een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt er van verdacht op 24 juni j.l. een insluiping gepleegd te hebben op de Van Galenstraat in Drunen. De 46-jarige bewoner zag op die dag dat de verdachte ineens in zijn woning stond. Hij was vermoedelijk door een raam naar binnengekropen. De bewoner stuurde hem weg en belde de politie De verdachte had enkele weken eerder een paar dagen bij de bewoner onderdak gehad. Zondag 1 juli zagen agenten de man fietsen. Daarop werd hij aangehouden. Hij is voor onderzoek inverzekeringgesteld.

Huiselijk geweld

Oss De politie heeft zondagavond een 45-jarige Ossenaar aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn 36-jarige vriendin mishandeld te hebben. De vrouw liep ene gekneusde neus en een wondje in het gezicht op en moest voor controle naar het ziekenhuis. De man is inverzekeringgesteld.

Berlicum De politie heeft zondagavond een 50-jarige inwoner van Berlicum aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn 45-jarige vriendin geslagen te hebben na een woordenwisseling. De man is inverzekeringgesteld.

Bewoner slaapt door harde muziek heen

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 36-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. Diverse omwonenden belde met de politie vanwege geluidsoverlast. De bewoners hadden al meerdere malen geprobeerd contact te krijgen met de man. Ook de politie lukt het niet ondanks meerdere malen aanbellen om contact te krijgen en heeft daarom de woning opengemaakt. In de woning trof de politie de bewoner slapend op de bank, terwijl de muziek hard aan stond. Daarop werd de man aangehouden en de muziek uitgezet. De man is ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor bedreigingen

Boxtel De politie heeft zondagavond een 38-jarige inwoner van Boxtel aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn 43-jarige ex en haar kinderen zondagavond op de Baanderherenweg bedreigd te hebben. De man is inverzekeringgesteld.

Politie houdt wieldoppendieven aan

Boxmeer Dankzij een oplettende getuigen heeft de politie zondagmiddag twee mannen uit Boxmeer, 20 en 30 jaar oud aangehouden. De getuigen had gezien dat de twee eerst zich verdacht ophielden in hun auto op de Hoogstraat. Vervolgens zag de getuige dat één van de verdachte de wieldoppen van een auto die in die straat geparkeerd stond weg wilde nemen. Uiteindelijk staakte de verdachte dit, toen de getuige hem riep. De gewaarschuwde politie kon de 30-jarige verdachte verderop in zijn auto aanhouden, de 20-jarige meldde zich even later op verzoek op het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand uit de handgelopen baldadigheid

Berghem De brand waarbij vrijdagavond drie jongeren uit Berghem gewond geraakt waren, is een uit de hand gelopen baldadigheid. Dat heeft het onderzoek van de politie uitgewezen. De slachtoffers die opgenomen waren in het brandwondencentrum, maken het naar omstandigheden goed.

De politie kreeg om vrijdagavond om 22.00 uur de melding dat eerder op de avond op de jongerenophoudplek (JOP) aan het Bergereind in Berghem drie jongeren brandwonden zouden hebben opgelopen.

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Daaruit bleek dat rond 20.30 uur een tiental jongeren ter plaatse het idee opvatte om vuurtje te stoken. Met behulp van wasbenzine en enkele aanstekers hebben de jongelui in eerste instantie een aantal plekken in brand gestoken; ook vatte een fiets vlam. Op enig moment stonden drie jongeren in brand. De jongens zijn respectievelijk 14, 15 en 16 jaar en allen afkomstig uit Berghem.

De slachtoffers zijn in eerste instantie vervoerd naar het ziekenhuis in Oss en daarna naar Rotterdam. Een vierde slachtoffer dat aan een hand gewond raakte kon na behandeling naar huis.

Toen de politie ter plaatse kwam, waren de slachtoffers al vervoerd. De technische recherche is ter plekke direct begonnen aan een onderzoek naar sporen. Vanmorgen is een buurtonderzoek gehouden; tevens is gestart met het verhoor van de overige zeven jongelui.

Collectant blijkt oplichtertje
Vught De politie heeft maandagmiddag een 14-jarige inwoner van Vught aangehouden op de Johan Evertsenstraat in zijn woonplaats. De politie had meldingen gekregen dat een jongen in Vught wel erg vaak aan het collecteren was voor een kinderboerderij. Onderzoek wees uit dat het om de 14-jarige ging. Hij verklaarde inderdaad spulletjes te verkopen langs de deur. Niet voor de kinderboederij, maar om zelf een centje bij te verdienen. Hij is gehoord op het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.