ProRail

Persbericht

02-07-2007

Burgemeester Brouwer opent ProRail Opstelterrein Cartesiusweg

Vrijdag 29 juni 2007 heeft de Utrechtse Burgemeester Brouwer het opstelterrein aan de Cartesiusweg in Utrecht feestelijk geopend. Het was vrijdag Open Huis voor buurtbewoners, basisschoolkinderen, bouwmedewerkers en relaties. Allen konden genieten van diverse acts en optredens van De South Jazz Band, Duo Stiks en Sharon; winnares van de X Factor. Voor de genodigden waren er bovendien rondleidingen over het Opstelterrein; een unieke gelegenheid voor buurtbewoners en relaties om een kijkje achter de schermen te nemen.

Burgemeester Brouwer onthult straatnaam

Onder de diverse basisscholen, in de buurt van de Cartesiusweg, zijn wedstrijden gehouden. Voor de onderbouw een kleurplaatwedstrijd. Voor de bovenbouw een straatnaamwedstrijd, ten behoeve van de weg die over het Opstelterrein loopt. Burgemeester Brouwer maakte tijdens de officiële opening de winnaars bekend en onthulde de winnende straatnaam: Het Treinterrein

Het opstelterrein is een bijzonder en uniek project midden in de stad Utrecht. Er wordt âs avonds een groot aantal treinen geparkeerd. Daarnaast bevindt zich op het terrein een wasinstallatie speciaal voor treinen. Aan het opstelterrein zijn vijf jaar van bouwwerkzaamheden vooraf gegaan. Reden genoeg voor een bruisend openingsfeest -in circussfeer- voor jong en oud.