Gemeente Enschede

Gemeenten ondertekenen contract Wmo hulpmiddelen

Vrijdagmiddag 29 juni ondertekenden de verantwoordelijk wethouders van zes gemeenten uit de regio Twente de raamcontracten met twee leveranciers van de Wmo hulpmiddelen, Meyra en Welzorg.

De zes gemeenten - Borne, Dinkelland, Losser, Oldenzaal, Tubbergen en Enschede - doorliepen voorafgaand aan deze ondertekening een gezamenlijke Europese aanbesteding, onder begeleiding van de gemeente Enschede. Meyra en Welzorg kwamen daarbij als winnaars uit de bus.

In deze aanbesteding speelden naast prijs ook kwalitatieve criteria een belangrijke rol, waaronder het proces van selectie en passing, de kwaliteit van de hulpmiddelen, het proces van service, onderhoud en reparatie en de (telefonische) bereikbaarheid. Dit zijn aspecten die voor de betrokken contractpartijen én klanten van groot belang zijn.

Dit proces leidde op alle fronten tot een verbetering ten opzichte van de oude situatie. Per 1 juli 2007 mogen beide leveranciers uitvoering geven aan de nieuwe raamcontracten en deze bijbehorende kwaliteitsverbeteringen. De looptijd van de contracten bedraagt 2,5 jaar met twee opties tot verlenging van (maximaal) 1 jaar.

De deelnemende gemeenten kijken wederom met tevredenheid terug op dit gezamenlijke aanbestedingsproces en streven ernaar deze samenwerking te continueren in het vervolgproces (contractbeheer/-management).

Aangezien beide leveranciers al als contractpartij actief waren voor één of meer van de betrokken gemeenten, brengen deze nieuwe contracten geen verandering van leverancier voor de bestaande klanten met zich mee.

07-07-02_WMO_hulpmiddelen1.jpg

2 juli 2007