Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 2 juli 2007

(
Hillegom Bromfietser gewond
De politie heeft op zaterdag 30 juni, rond 13.25 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Leidsestraat met de Singel. Een 52 jarige automobiliste uit Hillegom rijdt over de Leidsestraat, komende uit de richting van de Arnoudstraat. Aangekomen bij de kruising met de Singel komt er een bromfietser van rechts. De automobiliste ziet de bromfietser over het hoofd en het komt tot een aanrijding. De bromfietser, een 18 jarige jongen uit Lisse, komt na de botsing tegen een betonpaal aan en komt op de grond terecht. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht waar blijkt dat hij onder andere ribben en zijn bekken heeft gebroken. De verkeersdienst van de politie doet onderzoek naar het ontstaan van het ongeval.

Noordwijkerhout Motorrijder onderuit
De politie heeft op maandag 2 juli, rond 09.30 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de Maandagsewetering. Een 49 jarige automobilist uit De Zilk reed over de Maandagsewetering uit de richting van de Gieterij. Op het kruispunt van de Meeuwenlaan sloeg hij linksaf. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende motorrijder. Ze probeerden elkaar nog te ontwijken, maar dat mocht niet baten. De motorrijder, een 40 jarige Noordwijkerhouter, kwam ten val en is met letsel aan de heup naar het LUMC gebracht.

Rijnsburg Diefstal uit bedrijven
De politie heeft twee aangiftes opgenomen van bedrijven waar in de nacht van zondag 1 op maandag 2 juli is ingebroken. Beide bedrijven zijn gevestigd aan de Rijnsburgerweg en het is mogelijk dat de inbreker(s) via het ene bedrijf op het terrein van het andere bedrijf zijn gekomen. Uit de panden zijn onder andere computers en sleutels gestolen. De technische recherche zal onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Sassenheim Diefstal uit bedrijven
Op maandagnacht is er in meerdere bedrijven in Sassenheim ingebroken. De politie heeft een aangifte opgenomen van een inbraak in een bedrijf aan de Wattstraat en een bedrijf aan de Hub Doorneweg. In beide gevallen kwamen de inbreker(s) via het inslaan van een ruit de panden binnen. Het is niet bekend wat er is weggenomen uit het pand aan de Wattstraat, uit het bedrijf aan de Hub Doorneweg zijn onder andere laptops weggenomen. De technische recherche onderzoekt eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Leiden Zware mishandeling
De politie stelt een onderzoek in naar de zware mishandeling c.q. poging doodslag van een 44 jarige man. De man stond zaterdag 30 juni om 22.00 uur op de hoek Beestenmarkt/Oude Singel toen hij een man en een vrouw zag lopen ter hoogte van de Prinsessekade. Nog voor de Turfmarktbrug sloeg de man de vrouw meerdere keren in het gezicht en trok haar ruw mee in de richting van de Oude Vest. Het slachtoffer bleef de twee nakijken waarop de man naar hem liep. Er ontstond een woordenwisseling waarna de man weer wegliep. Het slachtoffer maakte zich zorgen om de vrouw en is de twee langzaam gevolgd in de richting van de Oude Singel. Opnieuw liep de man terug naar het slachtoffer en sprak hem dreigend aan. Op dat moment zag het slachtoffer twee fietsende mannen uit de richting van de Lange Mare komen. De fietsers stopten bij de voetgangersbrug en voegden zich bij de man en het slachtoffer die inmiddels tegen een gevel geleund stond, hoek Korte Mare/ Oude Singel. Een van hen had een slagvoorwerp in de hand en sloeg daarmee het slachtoffer in zijn gezicht. Het slachtoffer raakte door de klap bewusteloos. Terwijl hij op de grond lag werd hij, volgens een getuige, door één van de mannen nagetrapt. De drie mannen met een (licht) getint uiterlijk zijn na de mishandeling weggefietst in verschillende richtingen (Langegracht, Lange Mare en de Oude Singel). Het slachtoffer werd overgebracht naar het LUMC waar een gebroken kaak en andere verwondingen in het gezicht en diverse verwondingen over het lichaam werd geconstateerd. De politie verzoekt getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben zich te melden via 0900 - 8844, team Leiden Midden. Ook wil de politie de vrouw spreken die na de mishandeling bij het slachtoffer stond en de politie belde. Indien men informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven, dan kan men contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Leiden Auto op zijn kant
Een 35 jarige Leidenaar is zondag 1 juli, rond 19.25 uur, gewond geraakt nadat hij op de Dobbedreef met zijn auto van de weg was geraakt. De Leidenaar reed over de Dobbedreef in de richting van station de Vink. In een flauwe bocht naar rechts verloor hij de controle over het stuur en raakte de stoeprand. De auto werd oncontroleerbaar, reed tegen een boom aan en kwam via het fietspad in de berm terecht. Passanten zagen rook uit de auto komen en hebben met een brandblusser de auto gekoeld. Daarna hebben ze de auto weer op de wielen gezet en heeft de inmiddels gearriveerde brandweer de bestuurder uit de auto gehaald. De bestuurder is naar het LUMC gebracht waar een ingeklapte long werd geconstateerd. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om te kunnen bepalen of de man onder invloed van alcohol verkeerde.

Gouda Gestolen auto achtergelaten
De politie heeft maandag 2 juli, in de vroege ochtend, een blauwe Volvo aangetroffen op de Provincialeweg West. De naam van de eigenaar van de auto leidde de politie naar een woning aan de Graaf Florisweg. De bewoners werden door de politie gebeld met de vraag of zij hun auto misten en of er ingebroken was. De bewoners constateerden dat er inderdaad was ingebroken. Via de achterzijde waren de inbreker(s) de woning binnengedrongen. Uit de woning werden naast de autosleutels ook een tas en een mobiele telefoon weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De technische recherche onderzoekt eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen in zowel de auto als in de woning. Getuigen van de inbraak of het wegnemen van de auto worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Gouda Oost via 0900-8844.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --