Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Didam - Automobilist onder invloed vliegt uit de bocht    |
Een 41-jarige automobilist uit Beuningen is zondagavond (01/07) met zijn auto uit de bocht gevlogen, over de kop geslagen en vervolgens in de berm beland. De man bleek onder invloed van alcohol en bleef ongedeerd.

Het ongeval gebeurde rond 18.35 uur op de A18. De automobilist kwam vanaf de afrit Didam en reed richting knooppunt Oud-Dijk. Hij had zijn auto niet onder controle en vloog uit de bocht, waarna hij over de kop sloeg en uiteindelijk in de berm belandde. Bij controle door de politie bleek de man onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij 0,9 prom. De politie maakt proces verbaal op. De auto was dusdanig beschadigd dat deze moest worden weggesleept.

|     |Vorden - Bromfietser onderuit                             |
Een 54-jarige bromfietser uit Vorden is zondagavond (01/07) met zijn bromfiets onderuit gegaan. De man raakte hierbij gewond en werd overgebracht naar het Spittaal in Zutphen. Omdat de politie vermoed dat hij onder invloed van alcohol reed, werd een bloedproef afgenomen.

Het ongeval werd rond 19.45 uur gemeld door een voorbijganger. Deze zag de man op de Deldenseweg langs de kant van de weg liggen en waarschuwde de hulpdiensten. De man werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd een bloedproef afgenomen, omdat de politie vermoedt dat de bromfietser onder invloed van alcohol reed. De uitslag van de proef wordt over enkele dagen verwacht.

|     |Doetinchem - Beginnend bestuurder onder invloed           |
Een 23-jarige automobilist uit Pannerden bleek in de nacht van zondag op maandag (02/07) bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De politie maakt proces verbaal op.

De automobilist werd rond 00.40 uur gecontroleerd op de Keppelseweg in Doetinchem. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden door de politie. Op het politiebureau blies hij 0,5 prom. Omdat de man beginnend bestuurders is, maakt de politie proces verbaal op.

|     |Doetinchem - Jongeren bekladden school met graffity       |
De politie heeft zondagavond (01/07) een 16-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden voor het spuiten van graffity op een muur en het dak van de gymzaal van een school aan het Willy Brandtplein. Twee anderen moeten nog gehoord worden.

Bij de politie werd rond 22.05 uur gemeld dat er drie jongens op het dak van de school liepen. Toen de agenten arriveerden zagen zij drie jongens op het dak, die direct wegrenden. De 16-jarige kon worden aangehouden. Hij bekende graffity gespoten te hebben op de muur van de school en het dak van de gymzaal. De twee andere jongens meldden zich kort na de aanhouding telefonisch. Zij moeten nog gehoord worden. De ouders van de 16-jarige werden in kennis gesteld en de jongen is aangemeld voor een jeugdpreventieproject, waar een passende maatregel getroffen zal worden.

|     |Winterswijk - Gewonde bij brand                           |
Een 18-jarige Winterswijker is zondagavond (01/07) gewond geraakt na een brand in een berging van een woning aan de Koningsweg. Hij werd met brandwonden aan zijn voeten en een arm overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.

De brand werd rond 23.00 uur gemeld bij de hulpdiensten. Bleek dat de jongeman eerder die dag aan zijn bromfiets had gesleuteld en hierbij benzine had gebruikt. Rond 23.00 uur wilde hij de rommel in de berging opruimen en liep met een brandende sigaret de berging in. Bij het oppakken van de bak met benzine vatte deze vlam. Van de schrik liet de jongeman de bak op de grond vallen, waardoor het vuur snel om zich heen kon grijpen. Hij wist de brand te blussen, maar raakte daarbij gewond aan zijn voeten en een arm. Buurtbewoners hebben zich over de jongeman ontfermd en de brandwonden gekoeld. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Doetinchem - Jongen met geweld van fiets beroofd          |
De politie is een onderzoek gestart naar een gewelddadige diefstal, waarbij een 14-jarige jongen uit Doetinchem van zijn mountainbike werd beroofd. De jongen liep hierbij letsel op aan zijn schouder.

De diefstal gebeurde vrijdag 30 juni rond 16.30 uur op de kruising Van Hogendorplaan/ Heemskerklaan. De 16-jarige jongen werd op de kruising vastgegrepen door een onbekende jongeman en van zijn mountainbike getrokken. Hierbij bleef hij met zijn spijkerbroek haken en kwam hard ten val. Door de val liep hij een pijnlijke schouder op. De onbekende jongeman fietste weg in de richting van de Spar supermarkt. Bij de bankjes op de kruising stond een jongen die samen met de jongeman wegfietste de Van Limburg Stirumlaan op. De weggenomen mountainbike is wit/rood en van het merk Merida. De jongeman die de fiets wegnam is ongeveer 19 jaar oud en droeg een zwarte pet. De jongen die samen met hem wegfietste droeg een witte jas en witte pet. Hij fietste op een fiets met een kinderzitje achterop. De politie is in verband met het onderzoek op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

|     |Groenlo - Vrachtwagenchauffeur overleden na onwelwording  |
Op de Twenteroute is vanmorgen (02/07) een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Opheusden onwel geworden. Hierdoor begon de vrachtwagen te slingeren en is uiteindelijk in een geluidswal terecht gekomen. De chauffeur werd direct gereanimeerd, maar dit mocht niet baten. De weg is afgesloten geweest tot 10.30 uur.

De melding kwam rond 08.15 uur en ter plaatse verschenen hulpverleners zijn direct geen reanimeren. Dit mocht helaas niet baten. Via de politie Gelderland-Midden is de familie in kennis gesteld. De Twenteroute, ter hoogte van de op/afrit Groenlo-Winterswijkl is lange tijd afgesloten geweest en het verkeer werd omgeleid.

|     |Winterswijk - onderzoek mishandeling                      |
Naar aanleiding van een mishandeling in een horecagelegenheid in Winterswijk heeft de politie zondagochtend (01/07) twee inwoners uit die plaats aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Even na 02.00 uur kwam de melding van een vechtpartij in een horecazaak. Bij de komst van de agenten was de rust weergekeerd en werd van twee jongens een verklaring opgenomen. Kort daarvoor had een jongeman door een ruit geslagen en liep een slagaderlijke bloeding op. Dit zorgde ook voor enige verwarring, maar hij was niet de vechtpartij betrokken. Hij is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In het onderzoek zijn twee Winterswijkers (19 en 20 jaar) aangehouden en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Na afloop kwam een groep jongeren naar het politiebureau en wilde men verhaal halen. De groep is gevorderd om weg te gaan. Eén van hen, een 19-jarige Winterswijker bleef hinderlijk gedrag vertonen en wilde niet luisteren. Hij is aangehouden en krijgt een proces-verbaal.

Bovenstaand bericht is gisteren verstrekt en bleek gedeeltelijk onjuist. Het blauwe gedeelte is de aangepaste versie !

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --