Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Jongen met geweld van fiets beroofd

Doetinchem, 02-07-2007 o De politie is een onderzoek gestart naar een gewelddadige diefstal, waarbij een 14-jarige jongen uit Doetinchem van zijn mountainbike werd beroofd. De jongen liep hierbij letsel op aan zijn schouder.

De diefstal gebeurde vrijdag 30 juni rond 16.30 uur op de kruising Van Hogendorplaan/ Heemskerklaan. De 16-jarige jongen werd op de kruising vastgegrepen door een onbekende jongeman en van zijn mountainbike getrokken. Hierbij bleef hij met zijn spijkerbroek haken en kwam hard ten val. Door de val liep hij een pijnlijke schouder op. De onbekende jongeman fietste weg in de richting van de Spar supermarkt. Bij de bankjes op de kruising stond een jongen die samen met de jongeman wegfietste de Van Limburg Stirumlaan op.

De weggenomen mountainbike is wit/rood en van het merk Merida. De jongeman die de fiets wegnam is ongeveer 19 jaar oud en droeg een zwarte pet. De jongen die samen met hem wegfietste droeg een witte jas en witte pet. Hij fietste op een fiets met een kinderzitje achterop. De politie is in verband met het onderzoek op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.