AutoRai

Honda pakt CO2-uitstoot krachtig aan

(7/2/2007)
Honda houdt zich uiterst serieus bezig met het milieu. En niet alleen als het gaat om autoâs en motoren die aan de strengste eisen voldoen. Zo heeft Honda een nieuw type ultra platte zonnecel ontwikkeld die veel minder CO -uitstoot veroorzaakt tijdens de productie. Honda maakt al in 17 vestigingen wereldwijd gebruik van de nieuwe zonnecellen met hoog rendement en vermindert daarmee jaarlijks de uitstoot van CO met 225.000 kg.

Honda heeft zichzelf scherpe doelen gesteld en die ook naar buiten gebracht. Het afgelopen jaar heeft Honda bekendgemaakt dat de uitstoot van CO van Honda-autoâs, -motoren en -generatoren in 2010 met 10 % moet zijn verminderd. De fabricage van autoâs moet ook naar 10 % minder CO uitstoot. Voor de fabricage van motoren en generatoren heeft Honda zich zelfs een reductie van 20 % in CO -uitstoot opgelegd.

Ultraplatte zonnecellen
Honda legt zich meer en meer toe op het ontwikkelen en produceren van producten die het milieu ten goede komen. Een duidelijke bijdrage in de strijd tegen de opwarming van de aarde is de door Honda ontwikkelde en door Honda Soltec gebouwde ultraplatte zonnecellen en de blokverwarming voor appartementscomplexen in de toekomst

Honda Soltec
De verkoop van de nieuwe zonnecellen start in Japan. Honda Soltec, Hondaâs dochteronderneming, produceert en verkoopt de door Honda Engineering ontwikkelde nieuwe ultraplatte zonnecellen, die zijn samengesteld uit koper, indium, gallium en selenium. De uitstoot van CO als gevolg van de productie is de helft minder als die bij het produceren van conventionele zonnecellen. Honda Soltec heeft een productiecapaciteit op jaarbasis van 27,5 megawatt.