Gemeente Enschede

Arbeidsmarktbeleid onder de loep

Vandaag, maandag 2 juli brengt een drietal leden van de Tweede Kamer een werkbezoek een de gemeente Enschede. Ton Heerts (PvdA), Liesbeth Spies (CDA) en Eddy van Hijum (CDA), woordvoerders arbeidsmarktbeleid van hun respectievelijke fracties brengen een bezoek aan het Werkplein.

Hier wordt naast de ketenaanpak die in het Werkplein wordt nagestreefd gesproken over de regionale opzet van het arbeidsmarktbeleid. Een arbeidsmarkt houdt immers niet op bij de gemeentegrenzen en partners als onderwijsinstellingen, CWI en UWV werken tenslotte ook over gemeentegrenzen heen.
Daarnaast komt het verdeelmodel volgens de wet Werk en Bijstand aan de orde. Dit model pakt voor Enschede ongunstig uit. Enschede heeft hier in eendrachtige samenwerking met de gemeenten Leeuwarden en Dordrecht de staatssecretaris al eens op gewezen. Op 4 juli vindt hierover Algemeen Overleg in de Tweede Kamer plaats.

Bij dit bezoek zijn naast het managementteam van het Werkplein ook bestuursleden van het UWV en het CWI aanwezig, alsmede Bert Otten, wethouder van de gemeente Hengelo(O). Myra Koomen, wethouder Werk en Inkomen is gastvrouw namens het bestuur van de gemeente Enschede.

2 juli 2007