Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Warnsveld - Fietsster gewond na botsing                   |
Een 74-jarige fietsster uit Zutphen en een 77-jarige automobilist uit Warnsveld zijn op zondag (01/07) ter hoogte van de fietsoversteekplaats net na de kruising Rijksstraatweg / Kapperallee met elkaar in botsing gekomen. De fietsster is met een hoofdwond voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie werd omstreeks 13.20 uur over het gebeuren ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de fietsster tijdens het oversteken op bovengenoemde locatie geen voorrang aan de automobilist verleende, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond.

|     |Kring van Dorth - Met drank en ongeldig rijbewijs         |
Alcohol en verkeer gaat niet samen. Reden waarom de politie in de nacht van zondag op maandag (02/07) op de Bathmenseweg automobilisten op het gebruik van alcohol heeft gecontroleerd. Een 29-jarige automobilist uit Velp (Gld.) bleek onder invloed én geen geldig rijbewijs te hebben. De man heeft twee boetes gekregen.

De man werd kort voor twee uur 's ochtends gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 0.7 promille blies. Ook werd op het politiebureau duidelijk dat hij niet in het bezit bleek te zijn van een geldig rijbewijs, waarop hij twee boetes kreeg.

|     |Lochem - Ook op zondag moet je je aan de snelheid houden  |
Om het aantal ongevallen met letsel in het verkeer terug te dringen, worden er dagelijks en ook in het weekend snelheidscontroles gehouden. Ditmaal stond de radar op zondag (01/07)op de Nettelhorsterweg en Zutphenseweg. Van de ruim 4000 passanten gingen er ruim 1100 in de fout. Alle overtreders kunnen een boete tegemoet zien.

Ook de afgelopen dagen vielen er weer de nodige gewonden in het verkeer. Vaak is aantoonbaar dat snelheid de negatieve factor bij het ongeval is geweest. Om die reden controleert de politie dagelijks op zogenaamde risicowegen. Soms hebben hier in het verleden de nodige aanrijdingen plaats gevonden in andere gevallen is merkbaar dat men er om wat voor reden dan ook steeds harder gaat rijden. Ook treedt de politie vaak op naar aanleiding van klachten van omwonenden of gebruikers van de weg.

Zondag werd in de ochtend- en middaguren op de Nettelhorsterweg gecontroleerd. Van de 1940 passanten gingen er 430 in de fout. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 148 km/u terwijl ter plaatse 80 km/u is toegestaan.

Op de Zutphenseweg heeft in de middaguren een controle plaats gevonden. Hier passeerden 2075 automobilisten, waarvan er 700 sneller reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.

Einde berichten
---


---


---

---- --