Politie Gelderland-Zuid


Zeven verdachten gehoord in onderzoek graffiti


Tiel, 02-07-2007 * Politieagenten van team Tiel hebben de afgelopen weken tien getuigen en zeven jeugdige verdachten gehoord. Vernieling van gebouwen en woningen door graffitispuiters sinds december 2006 vormden de aanleiding voor het onderzoek.


Sinds december 2006 werd door onbekenden straatmeubilair, verkeersborden, gebouwen, winkelruiten en woningen op verschillende plaatsen in Tiel bespoten met verf. De dader(s) liet daarbij zijn tag ofwel handtekening achter. Het aantal aangiften is inmiddels opgelopen tot 27 stuks.


Passewaaij

De dader(s) bleek vooral actief te zijn in de wijk Passewaaij, waar zeven slachtoffers aangifte hebben gedaan van deze vorm van vernieling. Andere wijken zijn de Kloosterbuurt, Drumpt, Oranjewijk, Berenkuil, Hertogenwijk, Rauwenhof en het centrum.


Verdachten

De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Tiel en variëren in leeftijd van 14 tot 20 jaar. Drie verdachten zijn op last van de officier van justitie aangehouden. Deze jongens zijn 20 en 17 jaar oud. Stoer gedrag en het mooie van je eigen ?handtekening? op de muur, werd vaak als reden gegeven.


Meer aanhoudingen

Op dit moment loopt het politieonderzoek nog volop. Zeker is dat er nog enkele aanhoudingen volgen. Uiteindelijk wordt het complete dossier naar het OM in Arnhem verzonden. Daar wordt ook het voorstel gedaan ten aanzien van de strafmaat. (01)