Gemeente Oldenzaal


"Veiligheid heeft grote prioriteit"

gepubliceerd op : 2-7-2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 19 juni jongstleden een werkbezoek aan Schenker in Oldenzaal gebracht. Schenker, dat onlangs de TLN ondernemersprijs 2006 gekregen heeft in de categorie grote bedrijven, is aanbieder van geïntegreerde logistieke dienstverlening.

Na de bedrijfspresentatie zijn onderwerpen besproken, zoals het arbeidsmarktbeleid van Schenker. Tevens was er, gezien het karakter van het bedrijf, veel aandacht voor hoe Schenker omgaat met de externe en interne veiligheid. "De onderwerpen gezondheid, veiligheid en milieu hebben bijzonder veel aandacht binnen onze organisatie. Mensen worden vaak getraind en zijn gecertificeerd", aldus directeur De Bruin van Schenker. "Wij vervoeren veel verschillende producten, en moeten daarom goed op de hoogte zijn van alle wettelijke voorschriften en bepalingen". Burgemeester Backhuijs, de verantwoordelijke in Oldenzaal omtrent veiligheid, was erg te spreken over het antwoord en de werkwijze van Schenker.

"De vestiging in Oldenzaal biedt verschillende voordelen", gaat de heer De Bruin verder. "Ten eerste is de aanwezigheid van het bedrijf Heisterkamp een grote plus; wij werken nauw met hen samen en als vaste charter vervoeren zij veel zendingen voor ons. Bovendien rijden wij veel op Scandinavië, dus de aanwezigheid van de A1 is een grote winst". Tevens geeft hij aan dat het bedrijf de band met Oldenzaal als zeer belangrijk ervaart, ook omdat veel Oldenzalers werken bij Schenker. "Daarom sponsort Schenker sociale activiteiten in de stad," legt De Bruin uit.

Het werkbezoek is door beide partijen als zeer positief ervaren. Dit bezoek maakt deel uit van de driewekelijkse bezoeken aan bedrijven, organisaties en instellingen in Oldenzaal, of die elders gevestigd zijn maar een band met Oldenzaal hebben.

Het college samen met de directie van Schenker.