Ministerie van Buitenlandse Zaken

'Het Akkoord van Schokland' druk bezocht

02 jul 2007 | Het Millennium Ontwikkelingsdoelen-evenement op Schokland was een groot succes. Veel bezoekers sloten een akkoord met de overheid om een bijdrage te leveren aan de Ontwikkelingsdoelen

Afgelopen zaterdag kwamen meer dan vierduizend mensen naar het uitverkochte evenement om hun betrokkenheid bij armoedebestrijding te tonen. 'Het Akkoord van Schokland' is een initiatief van het kabinet waar particulieren, bedrijven en instellingen een akkoord kunnen sluiten met de overheid om een bijdrage te leveren aan één van de acht Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen (MDG's).

37 akkoorden zijn inmiddels afgesloten met in totaal 400 bedrijven, instellingen en organisaties. Daarnaast hebben ook talloze particulieren akkoorden gesloten. Voorbeelden van particuliere bijdragen zijn 'ik rijd alleen nog in een zuinige auto' of 'ik koop alleen fair trade producten'. Mensen die ook graag willen meewerken aan het bereiken van de Millennium Ontwikkelingsdoelstellingen kunnen terecht op de site www.hetakkoordvanschokland.nl.

Tijdens het evenement maakte minister Koenders
(Ontwikkelingssamenwerking) bekend dat het kabinet vijftig miljoen euro beschikbaar stelt om de plannen en initiatieven te ondersteunen.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl