Connexxion


Het Ministerie van Financiën en het consortium van het Franse vervoersbedrijf Transdev en Bank Nederlandse Gemeenten hebben een akkoord op hoofdlijnen bereikt over de overdracht van tweederde van de aandelen Connexxion Holding NV. Het gaat om een voorlopig besluit tot verkoop dat aan de Centrale Ondernemingsraad is voorgelegd voor advies en besproken wordt met de vakbonden.

Connexxion en Transdev bundelen hun kennis en ervaring op het gebied van personenvervoer en zullen in de praktijk als volwaardige alliantie opereren op de Nederlandse en Europese markt. De overdracht van aandelen heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid en de arbeidsvoorwaarden van de Connexxion medewerkers. Ook blijft Connexxion als naam bestaan en onderschrijft de nieuwe combinatie de huidige strategie van Connexxion.

Binnen het concern zal Connexxion onder eigen verantwoordelijkheid haar groeiambities kunnen realiseren en zich op de Nederlandse markt kunnen positioneren als allround personenvervoerder. De alliantie met Transdev biedt grote mogelijkheden voor het stads- en streekvervoer in Nederland omdat Connexxion en Transdev elkaar naadloos aanvullen in kennis en ervaring. Peter Kortenhorst, voorzitter Raad van Bestuur: 'Wij zijn zeer tevreden met de keuze voor Transdev. Transdev is specialist in metrovervoer, wereldmarktleider in tramsystemen en lightrail. Connexxion is behalve in busvervoer, sterk in taxi- en kleinschalig vervoer en vervoer over water. Samen hebben we dus alles in huis om de reiziger kwalitatief hoogwaardig stads- en streekvervoer te bieden. Daarnaast biedt deze samenwerking Connexxion de mogelijkheid om onze expertise op termijn over de grens te brengen.'

Over Transdev

Transdev is een internationaal opererend Frans vervoersbedrijf met ruim 27.500 medewerkers. De onderneming is actief in acht landen. De totale omzet over 2006 bedroeg ⬠1,9 miljard. Buiten Frankrijk exploiteert Transdev tram- en metronetwerken in onder andere Groot-Brittannië (Nottingham), Italië (Genua), Portugal (Porto) en Australië (Melbourne) en buslijnen in Groot-Brittannië (Londen), Spanje, Portugal, Duitsland, Italië en Australië (Sydney). De alliantie Transdev-Connexxion nestelt zich in de top 4 van de Europese markt voor personenvervoer.

Connexxion is gedurende het verkoopproces geadviseerd door ABN Amro Bank NV.

Meer informatie


* lees meer over Connexxion-Transdev (10 vragen over de alliantie)
* lees meer over Transdev

Milieu

* Brandstofprimeur stadsbussen Delft

Veiligheid

* Connexxion trots op schadevrije chauffeurs

Innovatie

* Milieuwinst en betere doorstroming binnen achttien maanden