Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 2 juli 2007

Hommerson The Hague Beachsport Stadion op feestelijke wijze geopend

Letterlijk weer en wind trotserend werd afgelopen vrijdag trots het Hommerson The Hague Beachsport Stadion voor het eerst gepresenteerd aan genodigden uit het Haagse bedrijfsleven, evenementenorganisaties en gemeentelijk en sportief Den Haag. Tijdens de officiele opening van het geheel vernieuwde Beachsport Stadion hing er een uitgelaten sfeer onder de ruim 100 gasten. Onder het genot van een hapje en een drankje werd geproost op een succesvol zomerseizoen 2007.

Directrice Den Haag Marketing & Events Anja Overhoff beet het spits af en heette de gasten van harte welkom. Vervolgens kreeg Sander Dekker, wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport de microfoon aangereikt. Hij haalde de spiksplinternieuwe beachsport accommodatie aan als hèt voorbeeld bij uitstek van de sportieve mogelijkheden die Den Haag ook 'vóór de duinen' te bieden heeft. Tevens benadrukte hij het beleid van de gemeente om de strand- en zeesporten in Den Haag verder te stimuleren en ontwikkelen.

De wethouder maakte vervolgens van de gelegenheid gebruik om de Gulden Ooievaar uit te reiken aan een Haagse organisatie. ABN Amro kwam als winnaar uit de bus, onder andere door haar betrokkenheid bij de North Sea Regatta en de Richard Krajicek Foundation. Regio directrice Marga Brijs nam namens ABN Amro de onderscheiding in ontvangst. De Gulden Ooievaar wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderneming of instelling die een bijzondere inspanning heeft geleverd op het gebied van de sport in Den Haag.

Na het officiele gedeelte genoten de gasten van enkele bij het grote publiek nog wat minder bekende beachsporten. Vanaf het VIP terras hadden de gasten prima zicht op het center court alwaar eerst een aantal beachtennissers een demonstratie verzorgden. Vervolgens trotseerden ook twee handbal teams uit de regio Den Haag de harde wind, om te laten zien hoe beachhandball gespeeld wordt.

Voor de handballsters tevens een goede warming up want voor hen volgde afgelopen weekend het NK in het Hommerson The Hague Beachsport Stadion. De opening van het stadion gold aldus tevens als startsignaal voor zomerseizoen 2007, dat tot half september doorloopt. Komend weekend vinden de Vedior Beach Soccer Series plaats in het stadion.

Het Hommerson The Hague Beachsport Stadion is gevestigd op het Noorderstrand bij het Noorderhavenhoofd (Strandweg naast nr. 2) in Scheveningen. Het stadion biedt ruimte aan 2000 toeschouwers, met mogelijkheid tot verdere uitbreiding van de capaciteit in de komende jaren. Het complex is uitgerust met kantoorruimtes, toiletten en douches, EHBO- en opslagruimtes en een overdekt VIP-terras. Het stadion wordt door Den Haag Marketing & Events geëxploiteerd, in opdracht van de gemeente Den Haag. Kijk voor meer informatie op www.beachsportstadion.com


---- --