Verenigde Tankrederij vaart blind op Mavim SIS


NOORDWIJK, 20070702 -- Verenigde Tankrederij (Rotterdam) digitaliseert als eerste rederij al haar bedrijfs- en vloothandboeken met Mavim SIS (Spelregel Informatie Systeem) : maximale flexibiliteit en kosteneffici?nte updates ondersteunen kwaliteitsmanagement.

Het vervoer per schip van brandstoffen en petrochemische producten stelt bijzondere eisen aan zowel vloot als bemanning. Het bijhouden van de diverse handboeken en manuals is daarbij cruciaal. Mavim SIS optimaliseert de beschikbaarheid van gegevens uit bestaande fysieke en digitale handboeken in een gebruiksvriendelijke intranet-oplossing. Tijdrovend updaten en kans op fouten behoren daarmee tot het verleden.

De Verenigde Tankrederij (VT) uit Rotterdam is al meer dan 70 jaar ??n van de grootste binnentankvaartrederijen op de Europese binnenwateren. De uiterst moderne vloot bestaat uit 29 schepen met capaciteiten tussen 250 en 9.200 ton en wordt gerund door ruim 200 medewerkers. VT is actief op het gebied van het bevoorraden van (zee)schepen in de haven van Rotterdam met stookolie en smeermiddelen en het transport van chemische producten over Europese binnenwateren. Het vervoer van deze stoffen is onderworpen aan strenge wettelijke (veiligheids)regels en VT hanteert daarvoor een ISO-gecertificeerd kwaliteitssysteem dat in veel gevallen verder gaat dan de strikte wettelijke eisen. Zo heeft VT een eigen `bedrijfstak-plus' CAO voor haar medewerkers en is er in het kwaliteitssysteem bijzondere aandacht voor de omgang met opdrachtgevers (orderprocessing) en veiligheidsregels.

Wim van Putten, Marine Superintendent en Quality, Safety & Environment Controller: `Om ervoor te zorgen dat iedereen precies weet waar hij zich aan te houden heeft, hebben we binnen VT een aantal manuals. Het bedrijfshandboek en het vloothandboek voor de meer algemene richtlijnen en de werkmappen met specifieke klantinstructies en voorschriften.
In het belang van veiligheid en kwaliteit moeten deze gegevens natuurlijk up-to-date worden gehouden. Tot nu toe een bewerkelijke en tijdrovende klus met documenten in MS Word en in fysieke handboeken.
Afgelopen maand zijn we voorgedragen voor de ISO-14001 certificering en bij die gelegenheid wilden we ook de problemen rond het updaten van onze manuals eens en voor altijd oplossen. Daarbij werden we geholpen door Mavim SIS als platform voor het beschrijven van de richtlijnen en voorschriften.
Mavim SIS biedt ons de gewenste intranet-oplossing met een duidelijke structuur en een eenvoudige navigatie met zoekfunctie. De gebruikers worden via tekst en schema's door de informatie geloodst en worden automatisch op de hoogte gesteld van wijzigingen.
Mavim overtuigde door de kwaliteit van de voorstellen en de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie. Deze wordt momenteel gevuld met de diverse manuals.
Door de snelle beschikbaarheid van de allerlaatste gegevens en vereisten, met name die op klantniveau, kunnen we onze dienstverlening nog verder verbeteren. Daarmee verwachten we onze toonaangevende positie ook in de toekomst te behouden en verder uit te kunnen bouwen.'


Over Mavim

Mavim BV, opgericht in 1990, is een groeiende en dynamische onderneming die standaardsoftware ontwikkelt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Noordwijk; daarnaast zijn er kantoren in Belgi?, Australi? en Nieuw-Zeeland. Mavim SIS, het Spelregel Informatie Systeem, is d? toolkit voor managers, met functies voor het vastleggen en beschikbaar stellen van instructies en procedures, het op eenvoudige wijze kunnen simuleren van processen en het volgen van de prestaties van de afdeling waar zij verantwoordelijk voor zijn. Maar ook en vooral: de toolkit die er voor zorgt dat hun afdeling altijd in-sync is met andere afdelingen.

Wereldwijd zijn meer dan 250.000 licenties van Mavim SIS in gebruik voor het beheer en het gebruik van informatie over processen, wet- en regelgeving, formulierbeschrijvingen, gebruiksinstructies voor geautomatiseerde systemen, KPI's, normen en vele andere beschrijvingen.
Per segment heeft Mavim ervaren Account Managers. Zij zijn op de hoogte van de actuele thema's en vraagstukken in de markt en de oplossingen die Mavim hiervoor biedt.





Mavim B.V.