Hofstede Makelaardij vernieuwt internetsite


VEEN, 20070702 -- Goed nieuws voor woningzoekers en woningverkopers: maandag 2 juli heeft Hofstede Makelaardij een sterk vernieuwde internetsite gelanceerd. Hofstede Makelaardij speelt met de vernieuwingen vooral in op een verbetering van de informatievoorziening en de gebruiksvriendelijkheid voor haar bezoekers. Op de site www.hofstedemakelaardij.nl is het voortaan nog eenvoudiger om een woning te kopen of te verkopen.

Groeiende belangstelling
Wonen is een hotitem en staat in een nog steeds groeiende belangstelling van de consument. Dit is ook te merken aan het aantal bezoekers dat de site van Hofstede Makelaardij weet te vinden. Over het eerste kwartaal steeg het aantal bezoekers van de site met 23%. Hiermee wordt de stijgende lijn van 2006 voortgezet, in dit jaar kwam de totale stijging uit op 38%. De actieve woonconsument oriënteert zich veelal eerst via internet. Hierbij dient de gezochte informatie uitgebreid, makkelijk vindbaar en liefst een muisklik ver beschikbaar te zijn. Hofstede Makelaardij heeft op deze ontwikkelingen ingespeeld door de beschikbare informatie verder uit te breiden en makkelijker toegankelijk te maken voor de bezoekers.

Vernieuwingen
De vernieuwde site van Hofstede Makelaardij heeft een aantal nieuwe gebruiksmogelijkheden. Zo is het bij binnenkomst op de site mogelijk om, middels een carrousel, het nieuwe aanbod te bekijken. Op deze pagina kan ook supersnel gezocht worden naar een woning met de snelzoekfunctie. Verder is het mogelijk direct een woning uit de WoonCourant te bekijken, door het invoeren van de `webcode' in het snelmenu. Bij het totale aanbod is een uitgebreidere zoekfunctie ingebouwd. Hier is het mogelijk de zoekselectie te beperken door te zoeken op plaats, prijs of type woning. Vervolgens is bij de detailpagina van de woning de woninginformatie verder uitgebreid, maar door het gebruik van tabbladen toch overzichtelijk. Naast de gebruikelijke toch al uitgebreide omschrijving, is de woninginformatie aangevuld met een uitgebreidere fotoreportage en de kenmerken van de woning. Tevens is de positie en de omgeving van de woning op de kaart te raadplegen. Binnen enkele weken wordt zelfs een woonlastenmodule geactiveerd. Een potentiële koper weet dan direct of een woning wel of niet haalbaar voor hem is.





Ingezonden persbericht