Gemeente Weert


13 juni 2007

DUO-PRESENTATIE ROY WANDERS EN HARM LUTKE: BOSPOP ON&OFFSTAGE

Op de bestuursverdieping van het stadhuis exposeren van 2 juli tot en met 28 september Roy Wanders en Harm Lutke. Fotografie en schilderkunst ontmoeten elkaar in deze gezamenlijke expositie over het popfestival Bospop.

Roy Wanders van Roy Wanders Fotografie, gevestigd in Hoensbroek, schetst een beeld van artiesten aan het werk, maar er is ook ruimte voor portretten ná het optreden. "Bospop is een heerlijk festival om te fotograferen, hier sta je als fotograaf gelukkig wel nog tussen de mensen en de artiesten, een praatje maken is mogelijk en door de relaxte sfeer laten zelfs de grootste sterren zich voor de camera vereeuwigen." RoyŽs deel van de expositie toont o.a. beelden van Anouk, de Simple Minds, Willy de Ville, Bryan Adams, Sting, Racoon, Direct, Simply Red, the Waterboys en vele anderen.

Harm Lutke toont zijn creatieve kijk op de popmuziek met graffiti en schilderkunst. Ongeveer 13 jaar geleden raakte Harm besmet met het airbrushvirus en sinds die tijd combineert hij zijn twee passies, muziek en airbrush. Zeer dankbaar is hij dat hij via Bospop veel van zijn muziekidolen kan ontmoeten. Voor het maken van deze schilderijen trekt hij ongeveer 3 á 4 maanden uit. Door airbrush met andere technieken te combineren heeft Harm zijn eigen stijl gecreëerd. Dat airbrush door veel kunstschilders niet als kunst wordt gezien laat Harm koud. Het plezier hebben in zijn hobby staat voorop en de bewondering die hij oogst van artiesten die zijn werken spontaan signeerden en de reacties die hij via zijn website ontvangt verdubbelen alleen maar dat gevoel. Harm's deel van de expositie bestaat voornamelijk uit schilderijen die hij maakte van artiesten die in 2006 op Bospop stonden. Meerdere sterren hebben daar voor zijn camera geposeerd en zijn door hem met verf vereeuwigd. Momenteel is Harm alweer druk bezig met de Bospop-editie van dit jaar.

Openingstijden
Het stadhuis is geopend tijdens werkdagen van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Informatie over de tentoonstelling: Fransien Smeets, gemeente Weert, tel. (0495) 575472.

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl


2007.134 FS


---- --