Gemeente Borger-Odoorn


26-06-2007
WIJZIGINGEN OPENBAAR VERVOER VANAF 2 JULI TOT 22 SEPTEMBER AFWIJKENDE BUSROUTES TUSSEN GRONINGEN - GIETEN - GASSELTE - BORGER - EMMEN

Extra reistijd voor busreizigers
Vanaf maandag 2 juli is de N34 tussen Gieten en Exloo in verband met wegwerkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. Deze wegafsluiting duurt naar verwachting maximaal 12 weken. De werkzaamheden hebben onder andere gevolgen voor het busvervoer. Voor de meeste buslijnen gelden omleidingsroutes, waardoor de reistijd toeneemt. Verder is de dienstregeling voor een aantal lijnen aangepast.

Meer informatie
Arriva en het OV-bureau Groningen Drenthe proberen de gevolgen voor busreizigers zoveel mogelijk te beperken. Raadpleeg de dienstregelingtabel bij de bushalte of de websites van Arriva (www.arriva.nl) of Reisadviesgroep (www.9292ov.nl). Reisadviesgroep is ook telefonisch te bereiken op 0900 - 9292 ( 0,70/min.)

Extra zomerdienst voor Qliner 305
Op werkdagen van 2 juli tot en met 24 augustus. Om de nadelige gevolgen van de wegwerkzaamheden aan de N34 voor busreizigers zoveel mogelijk te beperken, biedt het OV-bureau ter compensatie van het ongemak gedurende de zomervakantie enkele spitsritten voor de Qliner 305 aan. De Qliner 305 zal zowel vanuit Emmen als vanuit Groningen in de ochtend- en avondspits enkele ritten rijden op de volgende tijden:
Vertrektijden vanaf Groningen CS en Emmen NS: 6:55, 8:05 16:40 en 17:50
Aankomsten op Emmen NS en Groningen CS: 8:00, 9:10, 17:45 en 18:55. Deze ritten volgen non-stop de snelst mogelijke route via de A28 en de N381 (dus NIET via de N34) en zijn handig voor forensen en bijvoorbeeld bezoekers van het Noorderdierenpark Emmen. De reistijd bedraagt 65 minuten. Daarmee duurt de spitsrit 20 minuten korter dan de rit met de Qliner 300 in deze periode.

De belangrijkste buslijnen in deze regio
Arriva-lijnen
Qliner 300: Emmen - Borger - Gieten - Groningen: Het busstation in Borger is tijdelijk verplaatst naar de Hoofdstraat. De reistijd tussen Emmen en Gieten neemt met ongeveer 15 minuten toe. Let op: Alle aankomst- en vertrektijden zijn aangepast!
Qliner 302: Groningen - Gieten - Stadskanaal: Deze lijn is ongewijzigd.
Qliner 305: Sneldienst Emmen - Borger - Groningen: De Qliner 305 rijdt normaal niet in de zomerperiode van 2 juli t/m 24 augustus. Ter compensatie van het ongemak als gevolg van de wegwerkzaamheden worden als alternatief enkele spitsritten aangeboden. Deze spitsritten rijden niet via Borger. Zie de mededeling hierover in het kader. Vanaf 27 augustus rijdt de Qliner 305 wel weer, echter niet via Borger, maar met een aangepaste route en aangepaste aankomst- en vertrektijden. Houdt u rekening met een langere reistijd.
Streekbus lijn 59: Alle haltes tussen Exloo Gemeentehuis en Borger via Ees, vervallen. Lijn 59 rijdt via Exloo - Buinen (met een tijdelijke halte bij het viaduct) naar Borger. In Borger rijdt lijn 59 via het busstation in de Hoofdstraat. Tussen Borger en Groningen worden de vertrektijden aangepast met 1 tot 5 minuten. De route en het dagelijkse aantal ritten blijven ongewijzigd.
Scholierenlijn 659: Rijdt niet van 1 juli tot en met 25 augustus 2007. Halte in Borger aan de Torenlaan. Lijn 659 rijdt via Exloo en Buinen. De reistijd neemt met ongeveer 10 minuten toe. Let op: Alle aankomst- en vertrektijden zijn aangepast!
Streekbus lijn 24: De route en vertrektijden van lijn 24 zijn op hoofdlijnen ongewijzigd. In Borger wordt
tijdens een deel van de werkperiode omgereden via de Koesteeg.

Connexxion-lijnen
Lijnen 224 en 235: Het begin- en eindpunt van deze lijnen is het tijdelijke busstation in de Hoofdstraat in Borger.

Aansluitingen
In verband met de afsluiting van de N34 en de aangepaste vertrektijden kunnen enkele aansluitingen op andere openbaar vervoersdiensten uitvallen. Raadpleeg tijdig de dienstregeling via internet (www.arriva.nl) of de Reisadviesgroep (www.9292ov.nl). Reisadviesgroep is ook telefonisch te bereiken op 0900 - 9292 ( 0,70/min.) Werkzaamheden aan N34 tussen Gieten en Exloo

Wijzigingen vanaf 23 september 2007 tot eind 2008 Na de periode van volledige afsluiting wordt de N34 gedeeltelijk weer opengesteld. Het doorgaande (bus)verkeer kan dan in twee richtingen gebruik maken van de N34. Ter hoogte van Gieten, Gasselte en Borger wordt het verkeer uit beide richtingen over de nieuw aangelegde op- en afritten geleid. Het verkeer moet in deze periode in verband met de wegwerkzaamheden wel rekening houden met snelheidsbeperkingen ter hoogte van Gieten, Gasselte en Borger en daardoor een langere reisduur. Vanaf 23 september volgen alle lijnen hun normale route. Vanwege de werkzaamheden op en aan de N34 is de reistijd van Qliners 300 en 305 verruimd en worden de vertrektijden aangepast.