Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 212 SJT
Datum: 29 juni 2007

Friese werknemers zamelen op de fiets geld in voor het goede doel

Slotbijeenkomst campagne
'fiets het verschil' in leeuwarden

Op maandag 2 juli vindt om 16.00 uur op het Provinciehuis in Leeuwarden de slotbijeenkomst plaats van de fietspromotiecampagne 'Fiets het verschil'. Aan de campagne namen Provincie Fryslân, Politie Fryslân en De Friesland Zorgverzekeraar deel met ieder drie teams van werknemers die gedurende een maand op de fiets naar het werk gingen. De teams zamelden met de gefietste kilometers bovendien geld in voor een goed doel. Tijdens de slotbijeenkomst wordt van iedere organisatie het team met de meeste kilometers op de teller gehuldigd en wordt bekend gemaakt hoeveel geld de fietsers hebben opgehaald voor hun goede doel.

Met de campagne Fiets het verschil willen Provincie Fryslân, Provincie Drenthe en Provincie Groningen het fietsen naar het werk stimuleren. De actie van de afgelopen maand laat zien dat veel werknemers daar best toe bereid zijn als er een beloning (voor het goede doel) tegenover staat. Dat zij bovendien veel meer kilometers fietsten dan verwacht, maken de organisatoren op maandag 2 juli bekend.

U wordt van harte uitgenodigd om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn in het Provinciehuis van Provincie Fryslân om 16.00 uur aan de Snekertrekweg 1 in Leeuwarden.

Programma
16.00 uur Ontvangst met koffie en thee in Statenzaal Provinciehuis Leeuwarden 16.10 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter Attie Sijpkes (Provincie Drenthe), namens de initiatiefnemende gezamenlijke provincies Drenthe, Fryslân en Groningen 16.20 uur Fietspromotie: welke methode kies je? Een toelichting van Jack van der Wal (Provincie Fryslân) 16.30 uur Bekendmaking en prijsuitreiking winnende teams door de gedeputeerde P. Adema van Provincie Fryslân 16.45 uur Bekendmaking en overhandiging sponsoropbrengsten (door de teamcaptains) 17.10 uur Borrel en ruimte voor persvragen
17.30 uur Einde

Locatie
Provincie Fryslân
Snekertrekweg 1
Leeuwarden
Tel. 058 - 292 59 25

Zie ook bijgevoegde routebeschrijving.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Provincie Fryslân, afdeling Communicatie via telefoonnummer (058) 292 57 35.


---- --