Thuiszorgorganisaties CMD en Vitras tekenen fusieverklaring


NIEUWEGEIN / VEENENDAAL, 20070702 -- Thuiszorgorganisaties Centrum voor Maatschappelijke Dienstverlening (CMD) te Veenendaal en Vitras te Nieuwegein hebben besloten hun samenwerking verregaand te intensiveren. Beide partijen spreken de intentie uit om op te gaan in één organisatie op meerdere locaties, door middel van een juridische fusie. De bestuurders Ebbe Rost van Tonningen (bestuurder a.i. CMD) en Ella van Lingen (directeur Vitras) hebben op 12 juni jl. hiertoe een intentieverklaring getekend, nadat de toezichthouders van het CMD en Meavita Nederland hiermee hadden ingestemd. De streefdatum voor de totstandkoming van deze beoogde fusie is 1 januari 2008.

Intensivering bestaande samenwerking
Al vele jaren werken het CMD en Vitras samen op het gebied van thuiszorg en bieden hulp bij het huishouden, verpleging en verzorging, maatschappelijk werk en verzorgen de uitleen en verkoop van zorgartikelen. Al deze diensten en services worden bij de klant thuis of dichtbij in de buurt van de klant aangeboden. Beide thuiszorgorganisaties zijn werkzaam in Midden-Nederland. Door de intensivering van de samenwerking wordt er structureel meer samenhang geboden in de te leveren diensten. Gezamenlijk delen het CMD en Vitras het werkgebied in de gemeenten Veenendaal, Rhenen en Utrechtse Heuvelrug.

Samen zorgen voor zekerheid
De samenwerking biedt veel voordelen voor de klant. Het is mogelijk om diensten en services uit een breder zorgpakket te kiezen die aansluiten bij de zorgvraag van dat moment. Op respectvolle wijze en in elke levensfase bieden het CMD en Vitras ondersteuning. Zo kan elke klant, zowel jong als oud, bij het CMD en Vitras terecht voor persoonlijke en goede zorg thuis of dichtbij in de buurt. De medewerkers van beide organisaties werken met passie en hebben hart voor de klant. De verregaande samenwerking is niet alleen voordelig voor de klant, maar biedt ook voordelen voor het personeel. Het is namelijk op deze wijze mogelijk meer flexibiliteit en continuïteit aan te brengen in de te leveren van zorg en diensten.
Op organisatorisch niveau betekent het samengaan van het CMD en Vitras een versterking van de marktpositie. Deze versterking is wenselijk vanwege de toenemende concurrentie op de zorgmarkt in het werkgebied van beide organisaties. Daarnaast biedt de fusie financiële voordelen als een kostenbesparing van de ondersteunende processen en gezamenlijke huisvesting.

Door de intensivering van deze samenwerking is het mogelijk om vanuit één organisatie, en dichtbij de klant, een breder pakket aan zorg en services te leveren dat volledig aansluit bij de wensen en de behoeften van de klant, zodat iedereen zo zelfstandig en comfortabel mogelijk zijn eigen leven kan leiden. Het CMD en Vitras zorgen samen voor meer zekerheid in de oostelijke regio van midden Nederland.





Vitras en CMD