Gemeente Enkhuizen

29 Juni 2007

Start werkzaamheden dijkversterking Enkhuizen-Hoorn

Maandag 2 juli starten de werkzaamheden voor de dijkversterking Enkhuizen - Hoorn langs de Zijlweg en naast de Flevolaan aan weerszijden van de Markermeerdijk. Het Zuiderzeemuseum blijft bereikbaar via de Zijlweg en indien nodig wordt een verkeersregelinstallatie geplaatst. Het fietspad langs de Flevolaan ter hoogte van Pipelife wordt voor de uitvoering van de werkzaamheden tijdelijk voor de helft in gebruik genomen. Het langzame verkeer kan hier enige hinder van ondervinden. foto dijk

De werkzaamheden duren naar verwachting drie weken en bestaat uit het vervangen van de dijkbekleding van het talud nabij de Markermeerdijk. Men begint aan de zijde van Krabbersplaat. Vervolgens start men aan de oostzijde van de Markermeerdijk langs en nabij de Flevolaan. Aannemer De Vries & Van de Wiel uit Schagen verwacht de werkzaamheden nog voor de bouwvak af te ronden.

Voor algemene informatie over het gehele project kunt u terecht op de website van opdrachtgever Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: www.hhnk.nl.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl