Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand in portiekwoning, Den Haag

Den Haag, 1 juli 2007,

Vanavond rond kwart over zes is brand ontstaan in een woning aan de Van der Duynstraat in Den Haag. Een bewoner en een politieagent zijn met rookklachten naar een ziekenhuis vervoerd.

Door een voorbijganger werd de brand gemeld bij de alarmcentrale. De bewoner was op het moment nog binnen in de woning op de tweede etage. Een politieagent, die als eerste ter plaatse was, heeft de bewoner uit de woning weten te halen.

Bij aankomst van de brandweer was er niemand meer in de woning. De brandweer kon zich direct concentreren op de brand. Deze was snel onder controle. Door de rookontwikkeling in de woning stond ook een gedeelte van het portiek onder de rook. Door enkele raampjes in te slaan heeft de brandweer het portiek kunnen ventileren.

De brandweer heeft de woning op de begane grond uit voorzorg ontruimd. Bij de andere woningen in het portiek waren de mensen niet thuis.

De schade aan de woning is aanzienlijk. Het schadebedrag is onbekend. Voor de bewoner moet tijdelijk ergens anders onderdak worden gevonden.

De oorzaak van de brand is onbekend. De politie stelt een onderzoek in.