Ingezonden persbericht

Gasten die toch roken, krijgen kosten in rekening gebracht

Ibis Den Haag Centre per 1 juli 100 procent rookvrij

Den Haag, 2 juli 2007 - Als eerste hotel in de stad is Ibis Den Haag Centre per 1 juli 100 procent rookvrij. In geen van de 197 kamers of openbare ruimten van het hotel mag meer worden gerookt. Gasten die toch een sigaret opsteken, krijgen 50 euro kosten in rekening gebracht voor de reiniging van de kamer en de omzetderving van een boekingsdag.

Ibis Den Haag Centre is een driesterren hotel, gevestigd in het voormalige Fortis bankgebouw aan de Jan Hendrikstraat 10. Het hotel is drie jaar geleden geopend en kent een hoge bezettingsgraad. Een enquête onder de gasten, van wie de helft uit het buitenland komt, wees uit dat driekwart van de gasten voorstander is van een rookvrij hotel. Uit datzelfde onderzoek komt naar voren dat een meerderheid de rookvrije status van het hotel als extra reden ziet om er een kamer te boeken.

Vorig jaar augustus werd hotel Ibis Amsterdam Centre al 100 procent rookvrij. Ook daar krijgen gasten die het rookverbod negeren, voortaan de extra kosten in rekening gebracht. Directeur Robert van Vliet van Ibis Den Haag Centre: "Met een bedrag van 50 euro dekken we de kosten niet. We zien het als een duidelijk signaal naar onze gasten dat we het 100 procent rookvrij maken van het hotel serieus nemen."

Positieve reacties
Kortgeleden zijn de zakelijke relaties van het hotel over de aankomende verandering geïnformeerd. Op alle kamers liggen folders en in de publieke ruimten hangen posters.
Directeur Van Vliet: "Vooralsnog hebben we alleen positieve reacties gekregen. Gasten hebben er begrip voor." Het rookverbod geldt zowel voor de gasten als de medewerkers. In het hotel ontbreken dan ook speciale rookplekken.

De 31 hotels van Mercure en Novotel, net als Ibis onderdeel van Accor Hotels Nederland, zijn met ingang van 1 januari 2007 grotendeels rookvrij. In de restaurants, vergaderzalen, gangen en liften mag voortaan niet meer worden gerookt. Ook op 80 procent van de ruim 3.500 kamers van Mercure en Novotel is roken uit den boze. Het is de bedoeling dat de hotels op 1 januari 2008 net als Ibis Den Haag Centre en Ibis Amsterdam Centre 100 procent rookvrij zijn.

******
Ibis is de toonaangevende economy hotelketen in Europa die bekend staat om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Als onderdeel van de Accor Groep, biedt het wereldwijd uit 800 hotels bestaande Ibis netwerk, zowel de toeristische als zakelijke reiziger een kwalitatief hoogwaardige accommodatie tegen buitengewoon concurrerende prijzen. Nadere informatie over de Ibis hotels is te vinden op www.ibishotel.com.

Met 166.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger bijna 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:
· hotels: meer dan 3.800 hotels met 450.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, All Seasons, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6) en de daaraan gerelateerde nevenactiviteiten zoals luxueuze catering (Lenôtre);
· services aan zakelijke instellingen en overheden: dagelijks maken 23 miljoen mensen in 35 landen gebruik van een breed scala aan diensten (zoals maaltijdvouchers, sociale dienstverlening, kostenbeheer, incentive/events) die door Accor worden opgezet en beheerd.

In Nederland is Accor vertegenwoordigd met 4 Sofitels waaronder Hotel The Grand Amsterdam, 9 Novotels, 22 Mercure Hotels, 11 Ibis Hotels, 1 Etap Hotel en 3 Formule I Hotels. In Nederland behoort ook Accor Corporate Services tot de groep Accor. Voor meer informatie: www.accor.com