Van der Linden maakt overstap naar Het Expertise Centrum


02.07.2007 / 08:36 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Het expertise centrum

Het expertise centrum

2 juli 2007

PERSBERICHT

Van der Linden maakt overstap naar Het Expertise Centrum

Den Haag. Met ingang van heden treedt mr. D.J. (Dirk Jan) van der Linden als senior consultant in dienst bij Het Expertise Centrum (HEC).

Dirk Jan van der Linden (1963) heeft ruime ervaring in de publieke sector. Na zijn studie Nederlands Recht was Van der Linden werkzaam als advocaat en procureur. Vervolgens maakte hij in 1994 de overstap naar het ministerie van LNV waar hij als wetgevingsjurist werkte. Al snel werd Van der Linden regiomanager van Bureau Heffingen bij LNV en gaf hij leiding aan juridisch-administratieve teams en implementeerde hij nieuwe regelgeving. In 2001 heeft Van der Linden als kwartiermaker het LNV-Loket opgezet en is dit later ook gaan leiden. Daarnaast was hij in 2003 crisismanager vogelpest.

Na het ministerie van LNV is Van der Linden bij ICTU aan de slag gegaan als programmamanager Stroomlijning Basisgegevens (SBG). Hij coördineerde het samenhangende stelsel van basisregistraties. Voorts was Van der Linden programmamanager I-teams. I-teams ondersteunt de gemeenten, provincies en waterschappen bij de implementatie van de elektronische overheid. Sinds oktober 2006 was hij lid van het Management Team van ICTU.

Einde bericht