Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Drietal aangehouden na aanrijding

Ermelo, 02-07-2007 o De politie heeft vrijdagavond (29/06) drie personen aangehouden na een aanrijding in Ermelo. Het ging hierbij om de bromfietsbestuurder die geen enkele legitimatie kon tonen en twee personen die zich zeer met de aanrijding bemoeiden.

De aanrijding gebeurde omstreeks 21.30 uur toen een 16-jarige uit Putten met een geleende bromfiets vanaf de Herderlaan de kruising met de Oude Telgterweg opreed. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 47-jarige automobilist uit Ermelo en bleek ook geen helm te hebben gedragen.

Aan de gewaarschuwde politie kon hij geen duidelijkheid geven over het eigendom van de bromfiets en zijn eigen identiteit, waarop hij werd aangehouden. Inmiddels had de jongeman de eigenaar van de bromfiets gebeld en die kwam met zijn moeder ter plaatse.

Deze 16-jarige jongen, eveneens uit Putten, begon de politie te beledigen en werd vervolgens ook aangehouden. Zijn moeder (47) die niet wilde weg gaan werd als laatste meegenomen naar het politiebureau. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.