Hulpverlening Gelderland Midden


Veel belangstelling voor 'Frisse lucht op school'

Gemeenten en scholen zijn enthousiast over het project Frisse lucht op school. 13 van de 16 regiogemeenten doen mee. Veel scholen hebben uit eigen initiatief contact opgenomen met Hulpverlening Gelderland Midden om zich in te schrijven voor het project. Inmiddels zijn alle beschikbare plekken voor scholen gevuld. Scholen kunnen zich vanaf nu dus niet meer opgeven voor dit project. Heeft u toch belangstelling, laat het ons weten via e-mail . Wellicht wordt het project volgend jaar voortgezet

Goede resultaten in eerder onderzoek

Uit een landelijke onderzoek dat afgelopen winter is uitgevoerd blijkt wederom dat de methode, die we in ons project gaan gebruiken, effectief is. De deelnemende scholen in het landelijke onderzoek waren enthousiast en tevreden over de adviezen en gaven aan dat hun ventilatiegedrag verbeterd is. Deze verbetering van ventilatiegedrag bleek ook uit de metingen. De lucht in de klaslokalen was na afloop frisser dan vóór het onderzoek.

Planning

In het huidige project in Gelderland worden de scholen bezocht in de periode van september 2007 tot maart 2008. De scholen in onze regio worden in de periode van september tot en met november 2007 bezocht. Daarna volgen de scholen in de andere GGD-regios in Gelderland.

Meer informatie over het project Frisse lucht op scholen Zie het origineel