Gemeente Zandvoort

Bomen wijken voor noodlokalen (02 juli 2007)

Op maandag 2 juli ging de kettingzaag in de grote bomen op de hoek Louis Davidsstraat en de Cornelis Slegersstraat. Delen van de bomen gingen meteen de houtversnipperaar in. Dus echt geruisloos startte dit projectonderdeel uit het Louis Davidscarréproject zeker niet. Op de foto: een gekapte boom voor de school.

Ruimte voor noodlokalen
Op de plek komt ruimte voor de noodlokalen die even verderop bij de Mariaschool staan. Ze moeten worden verplaatst opdat gestart kan worden met de sloop van de school en het bouwrijp maken van het omliggende bouwterrein. Zo wordt de weg vrijgemaakt voor de realisatie van de brede school, een van de meest prominente onderdelen uit dit stedenbouwkundige vernieuwingstraject.

Start
Misschien kun je zelfs zeggen dat met de kap het project Louis Davidscarré echt van start is gegaan. Hoewel, na het boomvrijmaken van het terrein en het verplaatsen van de noodscholen, volgt weer een lange periode waarin er in het projectgebied geen zichtbare werkzaamheden plaatsvinden. Die zijn gepland in het voorjaar van 2009.

Meer terug
Het groen verdwijnt tijdelijk. In het ontwerp van de openbare ruimte is veel aandacht voor de groenvoorziening. Uiteindelijk komen er meer bomen in het Louis Davidscarré te staan, dan er nu gekapt worden. Want groen vergroot de kwaliteit van de omgeving.

Meer terug
Op deze site vindt u onder Actueel een map Plannen en Projecten.
Ga naar het onderdeel Louis Davidscarré.

Hieronder het plangebied in vogelvlucht.
Zie het origineel