Van Lanschot Bankiers


Jan Dorrestein wint wederom Van Lanschot Senior Cup

Op een zo nu en dan regenachtige, maar overwegend zonnige dag wist Jan Dorrestein voor de tweede keer op rij de Van Lanschot Senior Cup te winnen. Op de zeer goede baan van Golfclub De Dommel, deed hij dit in 72 slagen (+1).

Dat deze goede score nodig was, wist hij na hole 15 waar hij een birdie maakte en aan de leiding kwam. Tot dat moment stond hij gelijk met de Alex Loesberg, die al binnen was in 73 slagen. Op de laatste drie holes maakte Dorrestein geen fouten meer en won hij het toernooi. Alex Loesberg werd met 73 slagen (+2) tweede. De derde plek was voor nieuwkomer Wilfred Lemmens met 76 slagen (+5).

Voor de Van Lanschot Senior Cup worden professionals boven de 50 jaar uitgenodigd. Het is een wedstrijd voor zowel dames als heren en wordt gespeeld op de schitterende bosbaan van Golfclub de Dommel. De wedstrijd is inmiddels uitgegroeid tot een unieke traditie en trekt dan ook de beste senior professionals uit Nederland aan. Het is een hommage aan spelers voor wie de omstandigheden en beloningen destijds anders waren. In 2005 werd de organisatie van het kampioenschap (voorheen de Bäumler Cup) door bedenker Ton Enthoven overgedragen aan de Dommel en Van Lanschot

's-Hertogenbosch 2 juli 2007

Perscontacten Van Lanschot Bankiers:
Etienne te Brake, woordvoerder Corporate Communicatie Telefoon +31 (0)73 548 3026; mobiel +31 (0)6 12 505 110; E-mail e.tebrake@vanlanschot.com

Perscontacten golf:
Ronald Ruiter, golfmanager
Telefoon +31 (0)73 548 3796; mobiel +31 (0)6 30 601 886; E-mail r.ruiter@vanlanschot.com

Van Lanschot NV is de houdstermaatschappij van F. van Lanschot Bankiers, de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een tweetal doelgroepen: de vermogende particulier en het middelgrote (familie)bedrijf. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.

Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link: Persbericht (pdf-versie)