Ingezonden persbericht

Burum, 2 juli 2007

De Lauwers Wandeltocht levert 6.900 euro op

Burum - De Lauwers Wandeltocht, die op zaterdag 23 juni vanuit Burum succes is verlopen, heeft in totaal 6.900 euro voor het goede doel opgeleverd. Dit bedrag is bijeengebracht door de 850 wandelaars en de vele sponsoren. Het geld is bestemd voor de bouw van een daklozenopvang in Egypte.

Voorzitter Jan Ienco Froentjes van het wandelevenement heeft de cheque afgelopen weekend overhandigd aan staflid Douwe Jan Boersma van de World Servants-groep uit Burum. ,,Dit is super, het overtreft onze stoutste dromen'', was de reactie van Boersma bij het bekendmaken van het bedrag. ,,Petje af voor de organisatoren, dat zijn toch mensen die allemaal een heel drukke baan hebben. Wij zullen er voor zorgen dat het geld goed wordt besteed in Beni Suef.'' Een groep van bijna 30 jongeren en begeleiders uit Burum en omgeving zullen deze zomer meehelpen aan de bouw van een noodopvang voor moeders en kinderen die in de Egyptische stad op straat zijn beland. Dankzij de 6900 euro is het streefbedrag van ruim 47.000 euro voor het project nu ruimschoots gehaald en kan er extra geld naar Egypte toe.

Ook Froentjes is verrast door de hoge opbrengst van het wandelevenement. ,,Dit bedrag is boven verwachting. Het was onmogelijk geweest als we niet de steun hadden gekregen van alle sponsoren, zoals Rabobank de Lauwers, Agro Modern, De Jong en Laan Accountants, bouwbedrijf Kootstra van der Veen en Stalad projectinrichting. Maar ook de spontane hulp van bijvoorbeeld transportbedrijf Bremer, fotograaf Roelof Stroetinga en waterbedrijf Vitens hebben bijgedragen aan een zeer geslaagde wandeltocht'', aldus de voorzitter. ,,De dag is ook goed verlopen door de inzet van 70 vrijwilligers, de muziekgroepen, het Rode Kruis en natuurlijk dankzij de vele deelnemers.'' De Lauwers Wandeltocht is in korte tijd op de kaart gezet. De organisatie is daarom verheugd met het grote aantal van 850 wandelaars dat in Burum aan de start verscheen voor een tocht over 12, 19 of 28 kilometer en ook blij dat alles probleemloos en naar ieders tevredenheid is verlopen.

Op de website www.delauwerswandeltocht.nl zijn verschillende positieve reacties geplaatst over het wandelevenement. De deelnemers delen met name complimenten uit voor de drie uitgestippelde routes, de goede sanitaire voorzieningen, de drinkwaterpunten, muziek en prima sfeer. Op de internetpagina's zijn ook foto's van de dag te vinden. Aan de oproep van wandelaars om de tocht opnieuw te laten plaatsvinden, kan de organisatie volgens Froentjes nog geen gehoor geven. ,,We zullen het evenement eerst in alle rust evalueren. Daarna besluiten we of er mogelijk een tweede editie komt en we er een ander goed doel aan kunnen koppelen.''

Fotobijschrift: De opbrengst van De Lauwers Wandeltocht wordt overhandigd aan World Servants Burum. V.l.n.r. : Nico Loonstra, Titia Riemersma, Johan Riemersma, Jan Ienco Froentjes, Paul Henk Loonstra, Douwe Jan Boersma, Jetze Haarsma en Henk Meindertsma. Op de foto ontbreekt Halbe Jille Boersma.
Foto: Roelof Stroetinga.

---



Ingezonden persbericht