Gemeente Enkhuizen

3 Juli 2007

Veiligheidscertificaat voor medewerkers gemeente Enkhuizen

In de maanden april en mei 2007 hebben 32 medewerkers van de gemeente Enkhuizen deelgenomen aan de cursus VCA (Veiligheids Certificaat Aannemers). Deze cursus is specifiek gericht op het uitvoeren van werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier.

In de cursus zijn allerlei facetten van werken met gereedschappen, op specifieke plaatsen en in wisselende omstandigheden opgenomen. De cursus is er voor medewerkers (VCA) en voor leidinggevenden (VCA-VOL). Het te behalen certificaat heeft zowel nationale als internationale waarde en is 10 jaar geldig. Het is algemeen gangbaar in de bouwwereld en petrochemische industrie. Toegang op bouwplaatsen en fabrieken is veelal alleen mogelijk als dit certificaat kan worden getoond.

De cursus is gevolgd om het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers te vergroten. Niet uniek in gemeenteland, maar wel bijzonder. Er zijn niet zoveel gemeenten in Nederland waar deze cursus is gevolgd.

Van de 32 deelnemers zijn er uiteindelijk 29 geslaagd; 17 personen voor het VCA en 12 voor het VCA-leidinggeven/projectleiding. Voor 3 personen wordt na de vakantieperiode een herexamen georganiseerd.

Op maandag 2 juli zijn alle geslaagden persoonlijk gefeliciteerd door wethouder Jan Franx en Rob van Reijswoud, manager Grondgebied. Uit handen van de heren ontvingen zij het diploma met bijbehorend certificaat. De geslaagden zijn:

VCA                                             VCA-VOL


Klaas Bakker Willem van Gangelen Peter Bax Ruud Kok Simon van Diepen Fred Kramer Feike van Gangelen Piet Meissen Jorrit Jorritsma Andre Pauwels Dave Klein Fred Petersen Jack van der Meule Ben Ruiter Nico Bakker Jan Scholten Jan Bart Klaas Tromp John Blokker Jan Vergouwe Kees de Haan Martin Visser Ben Koopman Sjaak Voogt Rene Oud
Harry Rood
Cor Tessel
Auke Veenstra
Jacco de Vries
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl