TNT Group

Persbericht

TNT Post verwerft belang in Nordwest-Mail GmbH (CITIPOST Bremen) - Systematische uitbreiding van samenwerking met uitgeverijen

02 juli 2007, 10:00 CET - Ratingen, TNT Post breidt haar reeds solide dekking van de Duitse huishoudens uit door een belang van 25,1% te nemen in het regionale postdistributiebedrijf Nordwest-Mail GmbH in Bremen (CITIPOST Bremen). Dit belang in CITIPOST garandeert TNT Post de toegang tot ruim 400.000 huishoudens in de regio Bremen, alsmede tot het gehele netwerk van de CITIPOST-alliantie, de grootste alternatieve postdistributiedienst in Noordwest-Duitsland. Nordwest-Mail GmbH is onder de naam "CITIPOST" sinds 2005 als regionaal postdistributiebedrijf in de regio rond Bremen actief.

'CITIPOST Bremen is een partner die de distributiesector door en door kent, met een sterke regionale merknaam', aldus Mario Frusch, CEO van TNT Post Duitsland. 'We kunnen voor onze klanten in de regio Bremen nu ook de eindbezorging van geadresseerde post uitvoeren. Dit brengt ons opnieuw dichter bij ons doel om de dekking van TNT Post in termen van huishoudens te brengen van de huidige ruim 90% tot 100% tegen het eind van het jaar.'

CITIPOST Bremen profiteert van haar kant van dit strategisch partnerschap doordat het toegang krijgt tot de landelijke en internationale netwerken van TNT Post. CITIPOST kan voortaan zakelijke klanten een nog ruimer scala aan postdistributiediensten bieden. Matthias Hansen, CEO van CITIPOST, wijst erop dat 'TNT Post en CITIPOST Bremen in ongeveer gelijke mate profiteren van deze samenwerking - maar de echte winnaars zijn onze klanten.'

Nordwest-Mail GmbH is een dochterbedrijf van Bremer Tageszeitungen AG. Met het nemen van dit belang in Nordwest-Mail GmbH gaat TNT Post opnieuw een samenwerkingsverband aan met een Duitse uitgever. Frusch legt uit: 'Een aantal dagbladen beschikken over eigen regionale postdistributiebedrijven en maken daarmee optimaal gebruik van hun efficiënte, reeds lang bestaande, structuren voor de krantbezorging. Het opzetten van joint-ventures en samenwerkingsverbanden met uitgeverijen is een hoeksteen van onze netwerkuitbreidingsstrategie.' TNT Post heeft onlangs nog een strategisch partnerschap met Ippen Publishing Group en Süddeutscher Verlag bekendgemaakt.

De belangneming in Nordwest-Mail GmbH is onderhevig aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Over TNT Post Duitsland
Naast postbezorging en consolidatiediensten voor zakelijke klanten richt TNT Post Duitsland zich primair op de distributie van direct mail onder particuliere huishoudens. Voor de postbezorging maakt TNT Post gebruik van een eigen netwerk van 17 sorteercentra en ruim 2500 bezorgers. Dankzij haar eigen bezorgingstructuur en die van 150 partners is TNT Post in staat meer dan 90 procent van alle huishoudens in de Bondsrepubliek te bedienen. Met de wekelijkse bezorging van 41 miljoen reclamefolders en een bestand van circa 36.000 bezorgers van folders en brochures is TNT Post in Duitsland de grootste speler in de direct mail-sector na Deutsche Post AG. Meer informatie vindt u op de website www.tntpost.de.

TNT Post Duitsland maakt deel uit van de wereldwijde TNT N.V. groep, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Hoofddorp. TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT N.V. is in meer dan 200 landen actief en heeft ruim 159.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat 1,3 miljard. TNT N.V. is genoteerd aan de beurs van Amsterdam.

Over Nordwest-Mail GmbH (Citipost Bremen)
Nordwest-Mail GmbH is in oktober 2005 opgericht en levert sinds 1 januari 2006 postdistributiediensten voor circa 400.000 huishoudens in en rond Bremen. Onder de merknaam CITIPOST, die wordt gehanteerd door bijna alle postbedrijven die nauwe banden hebben met de uitgeverijsector in de deelstaten Bremen en Nedersaksen, bedient Nordwest-Mail GmbH op regelmatige basis ruim 340 klanten. Dagelijks worden op het centrale sorteercentrum in Bremen meer dan 30.000 poststukken verwerkt.

Enkele weken geleden heeft CITIPOST Bremen haar dienstverlening uitgebreid naar particulieren. Op 2 april 2007 werd de eerste serie zegels uitgebracht, die nu te koop zijn op ruim 100 verkooppunten in de regio Bremen. Per dezelfde datum beschikken de circa 130 tramvoertuigen van de stedelijke openbaar-vervoersonderneming over een CITIPOST Bremen brievenbus waar de passagiers meer dan 150.000 per dag
- rechtstreeks hun post in kunnen deponeren.

Over TNT Post
TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 350.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet over 2006 bedroeg 4,065 miljard euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.