Joop Wijn en Lilian Callender nieuwe bestuursleden Oranje Fonds

02/07/2007 10:44
Stichting Oranje Fonds


Bunnik, 2 juli 2007 Het Oranje Fonds, het grootste, nationale fonds op sociaal gebied heeft per 1 juli twee nieuwe bestuursleden toegevoegd aan haar bestuur. Het betreffen de heer mr. drs. J. Wijn, directeur Rabobank Nederland en oud minister van Economische Zaken en mevrouw L. Callender, directeur van de School of Economics INHOLLAND te Den Haag. Onder voorzitterschap van de heer dr. G.J. Wijers (Voorzitter Raad van Bestuur Akzo Nobel) en vice-voorzitter de heer drs. J. Wallage (Burgemeester Groningen) gaat het Oranje Fonds verder met haar taak om een betrokken samenleving te bevorderen.

Vanaf 1998 is de heer Wijn (38) actief geweest in de politiek als lid van de Tweede Kamer en als staatssecretaris van Economische Zaken en later Financiën. Voordat hij de functie directeur Rabobank Nederland aanvaardde, was hij Minister van Economische Zaken. De heer Wijn bekleedt naast zijn functie als bestuurslid van het Oranje Fonds geen nevenfuncties.
In 1999 was mevrouw Callender (52) directeur van de Ichtus Hogeschool te Rotterdam. Na 3 jaar maakte ze de overstap naar de School of Economics INHOLLAND te Den Haag. Daarnaast is ze actief geweest als gemeenteraadslid, VVD Den Haag en was ze lid van de commissie PaVEM. Mevrouw Callender is naast de nieuwe bestuursfunctie bij het Oranje Fonds tevens lid van de Onderwijsraad.

Het bestuur van het Oranje Fonds bestaat uit negen leden die elk een strategische positie in de Nederlandse samenleving innemen:
de heer dr. G.J. Wijers (voorzitter Raad van Bestuur Akzo Nobel);
de heer drs. J. Wallage (burgemeester Groningen);
de heer mr N. de Jong (voormalig directeur Zorgverzekeraars Nederland);
mevrouw mr H.M.A. Opstelten-Dutilh ((kinder)rechter);
de heer prof. dr. P. Schnabel (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau);
de heer prof. dr. R.C.G. van den Brink (penningmeester, voormalig lid Raad van Bestuur ABN AMRO);
de heer dr. J.J. van Duijn (voormalig lid Raad van Bestuur, en Chief Investment Officer Robeco Groep);
mevrouw L.E. Callender (directeur School of Economics INHOLLAND Den Haag);
de heer mr. drs. J.G. Wijn (directeur Rabobank Nederland).

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 22 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

http://www.oranjefonds.nl