Gemeente Amsterdam



Internationale 'Diversity Week' in Amsterdam

4 januari 2007
-
Diversity Week 2007

De internationale conferentie `Diversity Week' wordt dit jaar in Amsterdam georganiseerd van 3 t/m 6 juli. De Gemeente van Amsterdam steunt samen met Hogeschool InHolland, Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam en verschillende profit en non-profit organisaties het initiatief van Seba cultuurmanagement en de internationale organisatie Common Ground.

Seba cultuurmanagement, dat advies verleent over het belang van diversiteit binnen organisaties, vertelt over het belang van de conferentie: Wereldwijd zijn er veel ontwikkelingen gaande die binnen het diversiteitskader geplaatst kunnen worden. Denk hierbij aan de toenemende internationale handel, maar ook bijvoorbeeld de toenemende aandacht voor homohuwelijken. Ook binnen Europa staat diversiteit hoog op de agenda. In een veranderende samenleving en toenemende globalisering realiseren steeds meer organisaties zich het belang van Diversity Management.

poster conferentie

In 2005 bezocht de conferentie Beijing in China en in juni 2006 New Orleans in de Verenigde Staten. Het thema voor 2006 `Human Rights, Diversity and Social Justice' werd gekenmerkt door de 'Hurricane Katrina'. De conferentie geeft het woord aan wetenschappers vanuit verschillende disciplines. Ontwikkelingen op het gebied van diversiteit worden gepresenteerd vanuit een internationaal oogpunt. Meer Informatie is te vinden op de website van Common Ground.

De stad Amsterdam biedt tijdens de 'Diversity Week' de mogelijkheid om culturele activiteiten rondom het thema te organiseren. Verschillende instanties uit de culturele sector en jongerenorganisaties werken aan activiteiten die de positieve kanten van diversiteit belichten. Wanneer u lid bent van een culturele organisatie en u ook iets wilt organiseren: een tentoonstelling, een voorstelling, stuur dan een email naar info@diversityweek2007.com.