Radboud Universiteit Nijmegen


Eredoctoraat voor Peter Hagoort

De Universiteit van Glasgow heeft besloten Peter Hagoort een eredoctoraat toe te kennen voor zijn wetenschappelijk werk op het gebied van de cognitieve neurowetenschap. Dit eredoctoraat zal worden uitgereikt op 3 juli in Glasgow.

Peter Hagoort is hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen, directeur van het FC Donders Centre for Cognitive Neuro-imaging en directeur van het Max Planck Instituut voor PsycholinguĂŻstiek te Nijmegen.
Zijn onderzoek richt zich op de neurobiologische fundamenten van het menselijk taalvermogen. Hij onderzocht taalstoornissen bij mensen met hersenbeschadigingen en bestudeert ook de hersenactiviteit tijdens het spreken.

Hagoort ontving in 2005 de NWO-Spinozapremie voor zijn onderzoek naar het menselijk taalvermogen en voor hij het Nijmeegs hersenonderzoeksinstituut in vijf jaar tijd naar wereldfaam geleid heeft. Vakgenoten verwachten dat Hagoort in de toekomst nieuw licht zal werpen op de neurale basis van cognitieve processen zoals die van taal en taalverwerking.