Time : 15:24:14
Date : 22 March 2007
Sender Name: Greenhouse Talent bvba

Motown-ikoon Smokey Robinson in België

DINSDAG 3 JULI 2007 - 20u00 - KONINGIN ELISABETHZAAL - ANTWERPEN

Smokey Robinson, ooit door Bob Dylan de grootste levende dichter genoemd en gevierd singer-songwriter, kan terugblikken op een carrière van 4 decennia. Hij ontving talloze onderscheidingen, waaronder de Grammy Living Legend Award, de NARAS Lifetime Achievement Award, een eredoctoraat aan de Howard University, en de National Medal of Arts Award van de President van de Verenigde Staten.
Hij kreeg ook een plaats in de Rock 'n' Roll Hall of Fame en de Songwriters' Hall of Fame.

Smokey Robinson groeide op in Detroit Michigan en richtte er The Miracles op toen hij nog school liep. De groep was Berry Gordy's eerste vocale groep en het was op aanraden van Robinson dat Gordy van start ging met wat later de Motown Record dynastie zou worden. Robinsons single "Shop Around" werd daarmee de eerste nummer 1 hit van Motown op de R&B singles chart. Tijdens de daaropvolgende jaren schreef Robinson de ene hit na de andere, waaronder "You've Really Got a Hold on Me," "Ooo Baby Baby," "The Tracks of My Tears," "Going to a Go-Go," "More Love," "Tears of a Clown" (samen met Stevie Wonder), en "I Second That Emotion."

Robinson stond niet alleen achter de hits van The Miracles, hij schreef en producete ook hits voor andere Motown grootheden, waaronder The Temptations, Mary Wells, Brenda Holloway, Marvin Gaye en andere. "The Way You Do the Things You Do," "My Girl," "Get Ready," "You Beat Me to the Punch," "Don't Mess with Bill," "Ain't That Peculiar," en "My Guy", het is maar een greep uit de vele successen van zijn hand.

Later zette hij zijn carrière solo voort met hetzelfde succesrecept en hits als "Just to See Her," "Quiet Storm," "Cruisin'," en "Being with You".

In 2004 produceerde hij een spiritueel album "Food for the Spirit" en lanceerde hij een lijn van soul food gerechten. "The Soul is in the Bowl" producten van Smokey Robinson Foods liggen in de rekken van de grootste Amerikaanse supermarkten.

In April 2007 brengt hij "Timeless Love" uit, een nieuw album van soul standaarden. Bovendien blijft Robinson de referentie waarop andere beoordeeld worden. Het Rolling Stone's magazine kopte "De Motown gigant toont iedereen hoe je een covers album maakt". De New York Times verklaarde: "Luisteren naar de meeslepende falsetstem van Smokey Robinson in "Our Love Is Here to Stay" is kennismaken met een van de meest creatieve heruitvindingen van een standaard sinds pop en soul artiesten van de jaren '60 en '70 in het verleden begonnen te graven.

Smokey Robinson blijft het publiek overal ter wereld beroeren met zijn hoge tenorstem, zijn perfecte timing en zijn unieke zin voor lyriek. Smokey Robinson heeft nooit op zijn lauweren willen rusten en blijft wellicht daardoor een geliefd icoon in ons muzikaal erfgoed.

WANNEER? WAAR?
Dinsdag 3 juli 2007, Koningin Elisabethzaal, Antwerpen

TICKETS & INFO
http://www.elisabethzaal.be
http://www.greenhousetalent.com
Ticketlijn: 070/344 304

PLATENFIRMA
Motown, distributie Universal (Lies Maes, lies.maes@umusic.com, 02-775 81 40)

ORGANISATIE
Greenhouse Talent
Media Info: Tinne Kenis 09/220 99 45, tinne@greenhousetalent.be http://www.greenhousetalent.com

DOWNLOADS:

- Bio:
http://www.greenhousetalent.be/media/artists/Smokey_Robinson/bio/Bio Smokey Robinson NL.doc

- Persfoto:
http://www.greenhousetalent.be/media/artists/Smokey_Robinson/photo/la rge/Smokey Robinson Hi-Res photo 01.jpg

Web site: www.myspace.com/smokeyrobinson

URL: http://www.myspace.com/smokeyrobinson