Provincie Utrecht

op weg naar duurzaamheid en kwaliteit

Nieuw GS: samen op weg naar duurzaamheid en kwaliteit

22-5-2007 -

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht gaat uitgebreid kennismaken met de belangrijkste samenwerkingspartners in de provincie: gemeenten, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Op 3 juli start de kennismakingstour van het provinciebestuur met een bezoek aan BenW van Utrecht en Bunnik. De tour wordt gereden in een bus op schone energie, waarmee het college haar motto `samen werken aan duurzaamheid en kwaliteit' direct in de praktijk brengt.

De kennismakingstour loopt van juli tot oktober 2007. Er worden locaties bezocht die belangrijk zijn voor de samenwerking tussen gemeente en provincie. Tijdens het bezoek wordt gesproken over wederzijdse ambities en worden vervolgafspraken gemaakt. Ook gaat het college op bezoek bij maatschappelijke instellingen en bedrijven.

In het constituerend beraad van het nieuwe college van GS zijn vandaag nadere werkafspraken gemaakt over taakverdeling, samenwerking en externe vertegenwoordiging. Het college zal na de zomer komen met een praktische vertaling van het coalitieakkoord in een uitvoeringsprogramma.

Het nieuwe college is op 21 mei in een speciale vergadering van Provinciale Staten van Utrecht benoemd. De portefeuilleverdeling is als volgt:

CDA
R.W. (Bart) Krol, Ruimtelijke Ontwikkeling, Stedelijke Vernieuwing, Landelijk gebied
A.H. (Anneke) Raven, Financiën, Samenleving, Cultuur

VVD
J.H. (Jan) Ekkers, Mobiliteit, Economische zaken, Toerisme en Recreatie
J. (Joop) Binnekamp, Water, Europa, Organisatie, Communicatie

PvdA
M.G. (Marian) Dekker, Jeugd, Zorg, Onderwijs, Bestuurlijke organisatie J.P.A. (Jan) de Wilde, Wonen, Milieu, Duurzaamheid

Meer informatie: Marjolein Nagel, telefoon 030-2583195