Ingezonden persbericht


Persbericht

van de burgerbeweging 'Openheid over Irak'

www.OpenheidOverIrak.nu

14 juni 2007

100.000 Handtekeningen voor onderzoek 'Irak'

Meer dan 100.000 handtekeningen heeft de burgerbeweging 'Openheid over Irak' (OOI) binnen. Elke handtekening staat voor een Nederlander die vindt dat er een onderzoek moet komen naar de Nederlandse steun aan de oorlog tegen Irak.

Geholpen door honderden vrijwilligers van de SP, GroenLinks en de coalitie 'Stop de Oorlog' trekt OOI honderd dagen door het land. Niet alleen om handtekeningen in te zamelen, ook om te luisteren naar de meningen van burgers en militairen over de Nederlandse betrokkenheid bij de oorlog en de consequente weigering van de regering daarvoor verantwoording af te leggen.

De handtekeningen worden op 3 juli aangeboden aan de nieuwe Eerste Kamer, die op die datum debatteert over Irak. Nu de Tweede Kamer onderzoek heeft geblokkeerd, is de Eerste Kamer de laatste politieke instantie die recht kan doen aan wat elke opiniepeiling sinds 2003 uitwijst: dat de bevolking in overgrote meerderheid wil dat de waarheid rond 'Irak' boven tafel komt. De handtekeningen moeten de senatoren hieraan herinneren.

De handtekeningenactie loopt tot 26 juni. Ook op de website van OOI - www.OpenheidOverIrak.nu - kan worden getekend, evenals op die van de partners. OOI roept alle burgers, politieke partijen en maatschappelijke organisaties op de actie te steunen.

Voor de redactie

Indien u meer informatie wenst of in contact wilt komen met de initiatief­nemers kunt u contact opnemen met Sylvia Pessireron op nummer 06-50 881 036. Ook kunt u ons per mail bereiken op openheidirak@live.nl. Gelieve deze contactinformatie niet te publiceren.