Waterschap Roer & Overmaas


waterschap langs nieuwe vistrap in Jeker

3 juli wandelen met waterschap langs nieuwe vistrap in Jeker

Het Waterschap Roer en Overmaas organiseert dinsdag 3 juli a.s. twee wandelingen langs de nieuwe vistrap in de Jeker in het Mgr. Nolenspark in Maastricht. De vistrap wordt eerder die dag officieel in gebruik genomen. Deelname is gratis en opgave vooraf is gewenst. De eerste wandeling begint om 18.00 uur en de tweede om 19.30 uur vanuit zorgcentrum Molenhof, waar een kop koffie met iets lekkers klaar staat.. Een speciaal opgeleide watergids wandelt in een uurtje met u langs de Jeker en vertelt het één en ander over het werk van het waterschap, de Jeker en in het bijzonder de vistrap. Voor opgave info@overmaas.nl of meer informatie: www.overmaas.nl of 046-4205700.

Vistrap
De vistrap is in het park ingepast. Eén van de wandelroutes door het park loopt naast de vistrap via een nieuw aangelegd bruggetje over de vistrap. Ook is een uitkijkpunt aangelegd om de bezoekers een mooi uitzicht over de vistrap te bieden. Om de trek van de vissen te volgen is een geautomatiseerd meetnet aangelegd.

De Jeker is een watergang die vanuit België bij Kanne ten zuiden van Maastricht Nederland binnenkomt. Vanaf de grens loopt de watergang ca. 5 kilometer over Nederlands grondgebied om tenslotte in Maastricht in de Maas uit te monden. In de Jeker op Nederlands grondgebied bevinden zich vier watermolens en een verschil in hoogte van 2 meter, die nu niet langer meer een obstakel vormen.