Provincie Zuid-Holland

Informatieavond verlegging N 207

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn houden een informatieavond over fase B van de verlegging N 207 Alphen aan den Rijn. Het gaat dan om het noordelijke gedeelte. De informatieavond wordt gehouden op dinsdag 3 juli tussen 19:00 en 21:30 uur in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.

De informatieavond, in de commissiekamers van het gemeentehuis, heeft het karakter van een inloopavond. Er wordt uitgelegd wat fase B precies inhoudt en waar de lokale ontsluitingsweg komt.

Voortgang
Ten behoeve van fase B wordt op dit moment gewerkt aan de benodigde aanpassingen van het bestemmingsplan. Deze week dient de Provincie Zuid-Holland voor fase B van haar project een verzoek in bij de gemeente Alphen aan den Rijn om vrijstelling van het vigerende bestemmingsplan, ex artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Ook de gemeente heeft inmiddels ten behoeve van haar eigen lokale ontsluitingsweg (de omgelegde Steekterweg) deze procedure in gang gezet.

Project Steekterpoort
De verlegging van de N 207maakt deel uit van het project Steekterpoort. Dit project bestaat uit drie deelprojecten: de verlegging en verbreding van de N 207 ter hoogte van de aansluiting op de N 11; de realisatie van de Overslagterminal Alphen en de ontwikkeling van een Innovatief Duurzaam Bedrijventerrein. Inmiddels heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn besloten om zowel voor de overslagterminal als voor de verlegging van de N 207 een 'verklaring van geen bezwaar' bij de Provincie Zuid-Holland aan te vragen. Meer hierover is te lezen op de website www.steekterpoort.nl.

Bron: Communicatie 070- 441 6622