Gemeente Den Haag

Op dinsdag 3 juli 2007 houdt de gemeente Den Haag een informatiebijeenkomst over de herinrichting van het Stadhoudersplantsoen. Tijdens deze bijeenkomst worden de plannen voor dit gebied gepresenteerd en krijgen bewoners de gelegenheid hun reactie hierop te geven. Daar waar mogelijk worden de wensen en/of ideeën verwerkt in de definitieve plannen. De verwachting is dat deze in het najaar van 2007 gereed zijn, waarna vaststelling door het college van Burgemeester en Wethouders volgt.

Het Stadhoudersplantsoen
De gemeente Den Haag wil het Stadhoudersplantsoen natuurvriendelijker inrichten om de ecologische verbindingszone de 'Haags Beek' beter te laten functioneren. Deze ecozones zijn onmisbaar voor het voortbestaan van de natuur. Daarnaast vormen drukke wegen zoals de Stadhouderslaan een lastige oversteek voor dieren. Voorzieningen zoals ecoducten kunnen hier een oplossing bieden. Een ecologische verbindingszone wordt op een natuurvriendelijke manier beheerd.

Ecologische verbindingszones
Den Haag heeft veel bossen, parken en landgoederen. Tussen deze groengebieden ligt een heel netwerk van wegbermen, bomenrijen, waterwegen met oevers en kleine bosjes. Planten en dieren kunnen met dank aan deze ecologische verbindingszones zo van het ene gebied naar het andere komen. Deze verschillende verbindingszones liggen door de hele stad verspreid en de Haagse Beek is daar één van.

Waar en wanneer?
De informatiebijeenkomst is op dinsdagavond 3 juli 2007 om 19.30 uur in het Bel Air Hotel (J. de Wittlaan 30).

Meer informatie
Meer informatie staat op de website www.denhaag.nl/ecozones in de rubriek Haagse Beek.