P E R S B E R I C H T

NETGEAR en Ubiquisys ontwikkelen Femtocell thuisgateway

Alles-in-één-gateway brengt Wi-Fi, breedband en Femtocell technologie bij elkaar

Rotterdam, 27 juni 2007 - NETGEAR, leverancier van geavanceerde netwerkoplossingen, en Ubiquisys, leverancier van intelligente Femtocell toegangspunten, werken samen aan de ontwikkeling van een zeer complete gateway met geïntegreerde Femtocell voor thuisgebruik. De gateway zal waarschijnlijk begin volgend jaar op de markt komen.

Een Femtocell is een soort 'privézendmast' waarmee gebruikers van 3G-telefonie hun toestel binnen een beperkt gebied kunnen gebruiken zonder dat het 3G-netwerk van de provider hieraan te pas komt. Dit zorgt voor lagere telefoon- en investeringskosten voor de consument én lagere investeringen voor providers. Dat zal naar verwachting een scala aan nieuwe communicatietoepassingen opleveren, waardoor providers de stap kunnen maken van triple play naar quad play.

De Ubiquisys ZoneGate Femtocell is een 'plug and play' 3G-access point die gebruik maakt van een DSL-verbinding. NETGEAR en Ubiquisys ontwikkelen samen een thuisgateway die is voorzien van deze 3G-technologie en verder een geïntegreerd DSL-modem én Wi-Fi- en VoIP-mogelijkheden bevat. De bedrijven verwachten het resultaat van hun inspanningen - een compacte en allesomvattende oplossing voor een vriendelijke prijs - begin volgend jaar op de markt te brengen.

"De markt wil convergentie tussen breedband- en mobiele diensten, daarom is het volkomen logisch dat we de Femtocell -technologie van Ubiquisys gaan toepassen in onze thuisnetwerkapparatuur," zegt Michel van den Berg, Managing Director Service Providers EMEA van NETGEAR. "Vanaf nu kunnen mobiele providers hun klanten een beter bereik in en rond het huis aanbieden, én de 3G-gebruiker kan met zijn telefoon een scala aan apparatuur en diensten via het thuisnetwerk bedienen."

Onderzoeksbureau ABI research voorspelt dat Femtocell -producten over vijf jaar door 152 miljoen mensen worden gebruikt via 36 miljoen access points. Ubiquisys wordt door het bureau aangewezen als de nummer één op het gebied van Femtocells als het gaat om productinnovatie en -toepassing.



Ingezonden persbericht