Ingezonden persbericht


Persbericht

Hortus botanicus Leiden

Ita Jansen: Leids beeldend kunstenaar

'Flora en Fauna' - expositie in het Clusius Café

3 juli tot 3 september 2007

In de zomermaanden zal in het Clusius Café van de Hortus botanicus Leiden werk van beeldend kunstenaar Ita Jansen te zien zijn. Nauwkeurige observaties van Flora en Fauna op acryl, die uitnodigen om van dichterbij bekeken te worden.

Na haar studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag is Ita Jansen, naast haar docentschap, altijd beeldend bezig geweest. Ze is veelzijdig in het gebruik van technieken: ze schildert, maakt keramiek, lichtobjecten en fotoseries. Haar nieuwste techniek: acryl op transparant kunststof, is nu te zien in het café van de Hortus botanicus Leiden.

Ita toont een heel persoonlijke wijze van werken met licht en schaduw en kleurgebruik. De kleuren zijn vaak los van de vorm als kleine vlakjes neergezet en completeren het verhaal wat zij wil vertellen. De onderwerpen weerspiegelen haar fascinatie voor flora en fauna. Al schetsend en fotograferend worden deze vastgelegd en wachten op het moment om tot "leven" te mogen komen. Het werk lijkt bedrieglijk eenvoudig. De rake vormen tonen het goede observeringsvermogen van Ita Jansen.

Ita Jansen is tijdens de expositie in het Clusius Café van de Hortus botanicus Leiden aanwezig op zaterdag 7 en 8 juli van 13.00-14.30 uur. Van haar werk zullen dan fotokaarten te koop zijn.

Ita Jansen: Leids beeldend kunstenaar
'Flora en Fauna'

Waar

Hortus botanicus Leiden - Clusius Café - Rapenburg 73 - 2311 GJ Leiden

Wanneer

3 juli - 3 september dagelijks van 10 -18 uur

Aan de redactie:

Voor meer informatie over het werk van Ita Jansen kunt u direct contact met haar opnemen via: 071-5143572

28 juni 2007, Leiden

(U maakt momenteel deel uit van de verzendlijst voor Persberichten uit de Hortus botanicus Leiden. Mocht u hier geen prijs meer op stellen stuur dan een antwoordmail en vermeld in de onderwerpbalk het woord afzeggen. Uw emailadres wordt dan van de lijst verwijderd.)

Stans van der Veen
Hortus botanicus Leiden
Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden

t (0031) 071 - 5275144

f (0031) 071 - 5275199

e veen@hortus.leidenuniv.nl

www.hortusleiden.nl

---- --