Gemeente Zandvoort


Tijdpad regionalisering brandweer

(28 juni 2007)

Op 3 juli vergadert de gemeenteraad. De regionalisering van de brandweer komt dan aan bod. Een verandering die ook de Brandweer Zandvoort aan gaat. Het college heeft de raadsleden geïnformeerd over het tijdspad: wanneer worden welke stappen gezet in het regionaliseringstraject? De raadsleden willen dat weten.

Hieronder volgt de brief.

Geachte leden,

Tijdens de ingelaste vergadering van de commissie Raadszaken op 21 juni jl. is aan het college de vraag gesteld om inzicht te geven in het bestuurlijk tijdpad van de regionalisering van de brandweer. Dit als aanvullende informatie bij het raadsvoorstel 'Intentiebesluit regionalisering brandweer', dat in de raadsvergadering van 3 juli op de agenda staat.

Na overleg met de Hulpverleningsdienst Kennemerland (HDK) verwacht het college de volgende stukken in 2007 aan u voor te leggen:


1. Medio augustus zal een spoorboekje gereed zijn, met daarin opgenomen het bestuurlijk tijdpad met adviestrajecten en beslismomenten voor alle betrokken gemeenten. Dit spoorboekje zult u als raad ter informatie ontvangen.
2. In oktober zal de gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling (GR) aan de gemeenteraad aangeboden worden. Dit betreft alleen de wijziging van de GR door toetreding van de gemeente Haarlemmermeer.
3. Medio oktober zal de Dienstverleningsovereenkomst (DVO) aan de gemeente Zandvoort aangeboden worden, ten behoeve van behandeling in de raad in december. In de DVO wordt geregeld welke taken de gemeente aan de regionale brandweer overdraagt. Op dat moment zullen financiële en personele consequenties inzichtelijk zijn.
4. Tegelijk met de DVO zal aan de gemeenteraad een ontvlechtingplan aangeboden worden, waarin de lokale consequenties van de ontvlechting inzichtelijk zijn gemaakt.

Het college heeft het vergaderschema van de raad in Zandvoort aan de HDK doorgegeven en daarbij gewezen op het belang van tijdige aanlevering van stukken om besluitvorming in 2007 mogelijk te maken.

Hoogachtend,
Burgemeester en wethouders van Zandvoort,

De secretaris, de burgemeester,