Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verkrachtingszaak in Opsporing Verzocht

Doetinchem, 28-06-2007 o Figuranten van de politie en een camerateam zijn donderdag (28/06) bezig geweest met opnamen ten behoeve van het programma Opsporing Verzocht over de gewelddadige verkrachting die op donderdagochtend 7 juni j.l. in een flatwoning aan de Beethoven-laan plaats vond. De uitzending is op dinsdag 3 juli a.s. even na 21.00 uur op Nederland 1 en wordt de dag erop herhaald.

De bewoners van de flat en enkele omliggende woningen waren per brief op de hoogte gesteld dat vandaag opnamen werden gemaakt voor het programma Opsporing Verzocht. Als onderdeel van het politieonderzoek wil het rechercheteam via dit medium nog meer informatie over de gewelddadige verkrachting krijgen.

Er was bewust voor gekozen om omwonenden vooraf te informeren, omdat door de politiefigurante veel geschreeuwd zou worden. Dit kon onrustgevoelens bij buurtbewoners veroorzaken, vandaar dat er voor dit informatietraject was gekozen.

Op de bewuste donderdag 7 juni is een onbekende jongeman even na 09.15 uur na te hebben aangebeld de woning binnen gedrongen. Hij was vermomd, bedreigde zijn slachtoffer en heeft haar meerdere malen verkracht. Na zijn gewelddadige daad heeft hij rond 10.00 uur de flatwoning verlaten.

Dinsdag zullen enkele zeer concrete vragen aan de kijkers worden voorgelegd en deze kunnen tot vlak voor de uitzending, afhankelijk van de resultaten van het rechercheonderzoek, worden aangepast.

Opvallend in het signalement van de verdachte (tussen de 20 en 30 jaar), smal tot mager postuur en ongeveer 1.75 lang, is de tatoeage op zijn borst. Deze is van een vogel of daarop gelijkende afbeelding.

De politie heeft een gratis telefoonnummer beschikbaar zodat mensen overdag rechtstreeks met het rechercheteam kunnen bellen. Het nummer is 0800 0233394. In de avonduren is dit nummer doorgeschakeld naar het Politie Service Centrum.

De politie doet nogmaals een dringend beroep op mensen die deze man met dit signalement kennen of hem op donderdag 7 juni jl. of eerder in de omgeving van de Beethovenlaan in Doetinchem hebben gezien, om te bellen.

Ook degenen die andere informatie hebben die tot de oplossing van dit misdrijf kan leiden worden verzocht te bellen met het rechercheteam. Men kan ook 0900 8844 bellen.

Met tips en informatie kan men ook anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800 7000.