Gemeente Alkemade


Scootmobieldag Alkemade 2007

29-06-2007

Dinsdag 3 juli 2007 organiseert team Wmo van de gemeente in samenwerking met Stichting Platform Gehandicapten Alkemade een scootmobieldag. Het doel van deze dag is het (veilige) gebruik van de scootmobiel te bevorderen door de rijvaardigheid, het inzicht in verkeerssituaties en de kennis van verkeersregels te vergroten. Ook worden de (on)mogelijkheden van de scootmobielgebruikers en van de scootmobiel in kaart gebracht. Daarnaast kan men ervaringen uitwisselen, de scootmobiel laten testen, vragen stellen en meedoen aan een scootmobieltocht door de gemeente.

De scootmobieldag vindt plaats in het Dienstencentrum van Zorgcentrum Jacobus, Saskia v Uylenburchlaan 1 te Oude Wetering. Het officiële startschot wordt gegeven door wethouder Ton van Velzen om 9.20 uur. Het ochtendprogramma bestaat uit het rijden van een parcours (rijvaardigheidstest) en voorlichting over verkeersregels en medicijngebruik als scootmobieler. Degenen die zich hiervoor hebben opgegeven, krijgen een zicht- en gehoortest. Om 13.30 uur vindt een scootmobieltocht door de gemeente plaats. De dag wordt om 15.00 uur afgesloten.

Mensen die via de gemeente in het bezit zijn van een scootmobiel hebben een uitnodigingsbrief gekregen om zich aan te melden. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Team WMO van de gemeente Alkemade, tel. (071) 332 72 56 (9.00 - 12.30 uur) of via de mail: wmo@gemeentealkemade.nl.