Bonnefanten Museum Maastricht

22 juni 2007
Sprookjes spatten van het doek in het bonnefantenmuseum Schilderworkshop voor kinderen
3 t/m 6 juli en 31 juli t/m 3 augustus van 14.00 - 16.00 uur

Apen, bijtjes en beren, paarden, uilen en leeuwen bevolken de schilderijen van kunstenares Laura Owens. In haar sprookjesachtige landschappen kan het dag en nacht zijn, vind je verkeersborden naast struiken vol bloemen, plassen water naast zomaar dikke klodders verf. Laura is een echt schildersbeest; de ene keer gebruikt ze de verf heel waterig en schildert ze er de vacht van een dier mee, een andere keer knallen de fluorescerende bloemen van het doek. Maar hoe dan ook, je blijft kijken, ontdekken, laagje voor laagje haar werk afpellen en je afvragen hoe ze het heeft gedaan. In de workshop gaan kinderen op de manier van Laura Owens hun eigen dierensprookje verbeelden.

Naast de schilderworkshop is het ook mogelijk om op eigen houtje de speurtocht Bronzen beelden & zo over de afdeling oude kunst te maken. Weet je waarom het verhaal van Michaël en de draak vaak voor een staf van een bisschop werd gebruikt en hoe het houten Jezusbeeld aan van die afgeknabbelde armen komt? Met deze speurtocht ontdek je van alles over de interessante verhalen achter de eeuwenoude beelden. De meesten zijn van hout maar deze zomer zijn er ook heel wat bronzen in de tentoonstelling Uit de smederij van Vulcanus te bewonderen. Praktische informatie
Begeleide workshops zijn voor kinderen vanaf 7 jaar, van dinsdag t/m vrijdag, 14.00-16.00 uur, deelname EUR 4 per kind. De tekenworkshop De stad van je dromen vindt plaats van 10 t/m 13 juli en 7 t/m 10 augustus.
!Graag op tijd reserveren bij de ticketbalie want vol = vol. Tel: +31 43 329 0174 (di t/m zo van 11.00 - 16.30 uur) of per e-mail: reservations@bonnefanten.nl (di t/m vrij).
De speurtocht Bronzen beelden & zo is verkrijgbaar bij de ticketbalie voor EUR 1,50 per stuk.

Het museum is op maandag gesloten. Voor meer informatie www.bonnefanten.nl

---

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de persafdeling van het Bonnefantenmuseum, Avenue Céramique 250, postbus 1735, 6201 BS Maastricht.
Tel. +31 43 329 01 10, fax 043 329 01 99 (di t/m vrij), pressoffice@bonnefanten.nl, www.bonnefanten.nl

Het Bonnefantenmuseum ontvangt jaarlijks subsidie van de Provincie Limburg.