Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 2 juli 2007

Rode Kruis actief op goededoelen-eiland in Second Life

Vanaf 3 juli gaat het goede doeleneiland op Second Life van start. Op dit eiland presenteren het Rode Kruis en Fonds Gehandicaptensport zich. Het goededoeleneiland is mogelijk gemaakt door ABN Amro en de Vrije Universiteit. Beide goede doelen bieden de bezoeker een beleving.

Second Life is een virtuele wereld waarin personen, avatars, naar eigen inzicht vorm en inhoud kunnen geven aan een virtueel leven. Het Nederlandse Rode Kruis staat midden in de maatschappij en vindt dat zij niet mag ontbreken op Second Life. Bij het Rode Kruis op goededoeleneiland kan de bezoeker de chaos ervaren die ontstaat na een aardbeving. De avatar in een rampgebied proberen de hulppost van het Rode Kruis te bereiken.

Fonds Gehandicaptensport is ook aanwezig op het goededoeleneiland en wil op het eiland een nieuwe doelgroep laten kennismaken met gehandicaptensport. Dit doet de organisatie door een dynamische sportomgeving te bieden, waar avatars via een rolstoelrace gehandicaptensport kunnen ervaren. Daarnaast onderzoeken de twee goede doelen wat de mogelijkheden zijn om fondsen te werven op Second Life.

Al eerder was het Rode Kruis op Second Life aanwezig. Ambassadeur en topmodel Yfke Sturm gaf het startschot voor de collecte op Second Life. Na een persconferentie collecteerde Sturm een aantal malen tijdens de collecteweek in deze virtuele wereld.

Noot voor de redactie,