Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Dodelijk schietincident in Opsporing Verzocht

Apeldoorn, 02-07-2007 o Het programma Opsporing Verzocht besteedt komende dinsdag 3 juli even na 21.00 op Nederland 1 aandacht aan het dodelijke schietincident waarbij op donderdagochtend 21 juni j.l een 47-jarige Apeldoorner om het leven kwam. In het programma worden enkele gerichte vragen aan de kijkers gesteld. Het programma Opsporing Verzocht vormt de laatste jaren een belangrijk onderdeel bij het opsporingsonderzoek van de Nederlandse politie. Met grote regelmaat leveren de daarin getoonde misdrijven tips op, die tot de aanhouding van verdachten leiden.

Dinsdag worden de eerste vragen aan het publiek voorgelegd over het dodelijke schiet-incident aan de Callunalaan. Het slachtoffer bracht die bewuste donderdag zijn zoontje naar school en werd vervolgens dodelijk getroffen door schoten afkomstig van een schutter op een bromfiets of scooter.

Het speciaal geformeerde rechercheteam krijgt nog dagelijks tips binnen en is met een breed onderzoek bezig. Alle tips worden nagetrokken en alle informatie wordt geanalyseerd.

Van de schutter is een beperkt signalement bekend. Er worden diverse omschrijvingen van de dader gegeven door getuigen.

In ieder geval zal een soortgelijke jas aan de kijkers worden getoond, die de schutter droeg. Mogelijk dat mensen de jas herkennen, weten wie deze heeft gedragen. Mogelijk heeft de schutter al eerder in Apeldoorn met de jas rondgereden?

Mensen die naar aanleiding van de informatie van Opsporing Verzocht tips hebben, kunnen dinsdagavond rechtstreeks met het in het programma getoonde telefoonnummer bellen. Indien u informatie hebt dan kunt u bellen met 0900 8844. Anoniem bellen kan ook naar Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer is 0800 7000.