Ingezonden persbericht


Gemeente Coevorden - Concernstaf, team Communicatie Postbus 2 - 7740 AA Coevorden
telefoon 0524-598598 - fax 0524-598555
e-mail communicatie@coevorden.nl
website www.coevorden.nl

Sponsortocht voor hulphonden van Personal Service Dogs

Dalen onthaalt Bea Sneep (38) tijdens 400 kilometer sponsortocht

Bea Sneep (38) uit Stadskanaal, die vandaag per rolstoel begonnen is aan haar 400 kilometer lange sponsortocht voor Personal Service Dogs, wacht morgen (dinsdag 3 juli) een hartelijk onthaal in Dalen. De Stichting Dalen Promotie,, Miss Summer Dalen 2006 en de loco-burgemeester van de gemeente Coevorden heten Bea dinsdagmiddag op een bijzondere manier welkom tijdens de tweede dag van haar sponsortocht.

Bea maakt sinds 12 jaar gebruik van een rolstoel en wordt tijdens haar tocht begeleid door haar hulphond Fingal. Met de monstertocht van Stadskanaal naar Vaals (ongeveer 400 kilometer) hoopt Bea Sneep zoveel mogelijk geld binnen te halen voor Stichting Personal Service Dogs in Tweede Exloërmond.

Personal Service Dogs
De Stichting Personel Dogs is een gespecialiseerd opleidingsinstituut voor hulphonden voor mensen met een motorische beperking. De vergoeding van de zorgverzekeraars die de stichting ontvangt voor het opleiden van honden is niet voldoende. Door sponsoring moet de rest van de kosten gedekt worden.

Rustdag in Coevorden
Dinsdagmiddag 3 juli arriveert Bea rond 15.00 uur in Dalen. Daar wordt ze in het centrum ontvangen door een delegatie van de Stichting Dalen Promotie. Ook loco-burgemeester Truus Pot-Eland van de gemeente Coevorden is hierbij aanwezig. Iedereen is van harte welkom om hierbij te zijn! Na haar binnenkomst gaat Bea naar minicamping en theetuin De Vlinder aan de Vlieghuis Europaweg 47 in Coevorden, waar ze overnacht en haar rustdag op woensdag 4 juli doorbrengt. Donderdag vertrekt ze vervolgens richting Hardenberg.

Diverse ondernemers uit de gemeente Coevorden steunen het initiatief van Be Sneep. Zo staan er collectebussen voor de Stichting Personal Service Dogs bij de Tovenaarsberg in Den Hool, bij minicamping Gezond Boeren Verstand in Dalerveen en bij de minicamping De Vlinder in Coevorden.

Noot voor de redactie,